Provansas: regiono reikšmė

2 psl. / 597 žod.

Ištrauka

Yra posakis „Yra Prancūzija ir yra Provansas“. Būtent ši tezė tapo mūsų akstinu plačiau pasidomėti šiuo regionu idant suvoktume, kuo jis yra ypatingas Europos kontekste.

Šiuo pristatymu siekiame simboliais (sūris, Provanso duona, levandos) atskleisti esminius regiono bruožus; jo dvasią, istoriją, meną. Norėdami sudaryti autentišką regiono vaizdinį aptarsime pasirinktus miestus bei ryškiausius kultūros akcentus, sudarančius regiono koloritą.

Visa tai atskleidžia Provanso spalvingumą bei išskirtinumą - tai regionas, menininkams buvęs įkvėpimo šaltiniu, ilgą laiką turėjęs autonomijos statusą Prancūzijoje. Pasirinkti miestai parodo jo svarbą. Provanse ryški religijų, katalikybės bei stačiatikybės, samplaika (katalikų pasaulio centras bei didžiausia ortodoksų katedra Vakarų Europoje), o ekonominiu požiūriu regione yra įsikūrę didžiausi Prancūzijos uostai. Tai regionas, išsaugojęs romėniškumą bei pavertęs ji savitu kultūros bruožu. Visa tai leidžia žavėtis Provansu ir patikėti jo dvasia.


Turinys

  • Provanso istorija
  • Provanso dvasia
  • Provanso menas
  • Regiono koloritas
  • Regiono reikšmė Europai bei Prancūzijai

Reziumė

Autorius
salvete
Tipas
Rašinys
Dalykas
Kultūrologija
Kaina
€1.89
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Gru 4, 2015
Publikuotas
2015 m.
Apimtis
2 psl.

Susiję darbai

Vidurio Rytų kultūros regionas

Kultūrologija Prezentacija 2007 m. rasa13
Vyrų ir moterų vaidmenų pasiskirstymas tradicinis. Visumoje moterys nėra įtraukiamos į verslo veiklą, jos siejamos su šeima ir namais.