Remdamiesi konkrečiais pavyzdžiais išsakykite savo nuomonę, koks menas reikalingas šiuolaikiniam jaunimui ir kaip jis gali prisidėti prie jauno žmogaus asmenybės formavimosi

2 psl. / 779 žod.

Ištrauka

Dažniausiai jaunam žmogui save atrasti padeda menas. Menas – tai pats galingiausias ginklas, kito tokio adekvataus, kuris apimtų visus žmonių sluoksnius, nėra. Bet koks menas siunčia kokią nors žinutę, kaip jį reikėtų suprasti ir ką iš jo būtų galima pasiimti savo tobulėjimui. Menas turi ir savo funkcijas: jis gali būti pramoga, skirta atsipalaiduoti, galbūt pasijuokti, bet lygiai taip pat menas gali sukrėsti, šokiruoti ar tiesiog paskatinti susimąstyti arba kaip tik – pateikti atsakymus į kai kuriuos žmogų neraminančius klausimus. Jaunimas kuriam menas yra artimas, kuris jį vartoja ar kuria, jau yra kitoks. Meno savitumas tas, kad jis kartu ir nepasiekiamas, ir visiems prieinamas jis gali prisidėti prie jauno žmogaus asmenybės formavimosi.

Prie žmogaus asmenybės formavimosi prisideda daugybė veiksnių. Pirmiausia tai santykiai su kitais žmonėmis, tuo pačiu ir su savimi. Tai lemia, kaip žmogus jaučiasi psichologiškai – pripažintas ar atstumtas, suprastas ar vienišas su savo paties mintimis. Visi šie veiksniai formuoja paauglio ar jaunuolio savęs suvokimą ir asmenybę. Bet didžiausią įtaką daro menas.

Bene dažniausiai (lyginant su kitomis meno rūšimis) jaunas žmogus susiduria su literatūra. Turi skaityti ją tiek mokykloje, tiek už jos ribų, galų gale – renkasi skaityti savo malonumui. Tekstai jauną žmogų pirmiausia moko. Čia galime prisiminti netgi vaikystėje skaitytas pasakas – aiškus moralas, laiminga pabaiga geriesiems ir nelaiminga blogiesiems. Pasakos tarsi sakė, kad jei elgsiesi kaip gerasis veikėjas – tau lygiai taip pat seksis, o jei nebūsi doras, būsi nenuoširdus, savanaudiškas, kenksi kitiems – likimas tave nubaus. Bet visai nesvarbu, kokią literatūrą jaunas žmogus skaito, svarbu, kad joje atrastų tai, kas reikšminga jam pačiam ir per tą pažintį, santykį su literatūra, bręstų kaip asmenybė.


Reziumė

Autorius
akamenas
Tipas
Rašinys
Dalykas
Literatūra
Kaina
€1.89
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Kov 11, 2017
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
2 psl.

Susiję darbai

Meno kritikė Jolanta Marcišauskytė-Jurašienė kviečia pasivaikščioti po savo miestą ar miestelį, pasižvalgyti į skulptūras ar lentelių užrašus ir sužinoti įdomių istorijų. Remdamiesi konkrečiais pavyzdžiais, pristatykite savo gyvenamosios aplinkos įdomybes.

Literatūra Rašinys 2016 m. teraja
10 klasės kalbėjimo tema : Meno kritikė Jolanta Marcišauskytė-Jurašienė kviečia pasivaikščioti po savo miestą ar miestelį, pasižvalgyti į skulptūras ar lentelių užrašus ir...