Literatūra – vienas iš būdų pažinti istoriją. Kokią patirtį atskleidžia lietuvių rašytojų kūriniai?

2 psl. / 780 žod.

Ištrauka

Literatūra – tai tautos, epochos arba visos žmonijos rašytinių ir spausdintinių kūrinių visuma, raštija, kuri atspindi tam tikrą istorinę patirtį. Iš tiesų, mes turime kuo didžiuotis. Juk Lietuvos istorija padaro mūsų tautą ir valstybę išskirtine visame pasaulyje. Didžiuotis tuo, kad mūsų kalba laikoma viena seniausią pasaulyje, tuo, kad kadaise mūsų Didieji kunigaikščiai prapletė Lietuvos teritoriją iki Juodosios jūros, kad laimėjome Žalgirio mūšį ir įrodė viduramžių Europai savo galybę. Didžiuotis mūsų žymiuoju Vilniaus universitetu, kuris laikomas vienu pirmuoju ir seniausiu Europoje. Mūsų valstybė išgyveno karus ir okupacijas, o tauta atrasdavo savyje stiprybės kovoti su visomis negandomis, drąsos – nepaklusti kitų valiai. Juk, dar visai neseniai lietuviai beginkliai, tik dainomis ir begaliniu tikėjimu apsišarvavę, stovėjo prieš Sovietų Sąjungos kariuomenę dėl Lietuvos nepriklausomybės. Būtent todėl savo kalboje kalbėsiu apie Lietuvos istoriją, atsispindžiusią tam tikruose lietuvių autorių kūriniuose.


Turinys

  • kalbą sudaro 5 pastraipos, žemiau pirmi visų pastraipų sakiniai:
  • 1.Literatūra – tai tautos, epochos arba visos žmonijos rašytinių ir spausdintinių kūrinių visuma, raštija, kuri atspindi tam tikrą istorinę patirtį.
  • 2.Kalbant apie literatūrą ir Lietuvos istoriją, pirmiausia atmintyje man iškyla Jono Mačiulio – Maironio eilėraščiai.
  • 3.Toliau kalbant apie istoriją literatūroje, būtina paminėti XXa .
  • 4.1940 – 1953 metai, tai vienas svarbiausių Lietuvos istorijos įvykių – mūsų tautos genocidas.
  • 5.Taigi literatūra – tai neišsiamiamas žmonijos minčių šaltinis, kuris gali atskleisti ir mus nukelti į praėjusius laikotarpius, atidaryti duris į savo šalies istorijos pažinimą, nes šalies praeitis nėra vien tik reikšmingos datos.

Reziumė

Autorius
rūta.b
Tipas
Rašinys
Dalykas
Literatūra
Kaina
€1.89
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Lie 5, 2017
Publikuotas
2017 m.
Apimtis
2 psl.

Susiję darbai