Ar pritartumėte žodžiams: „ ...žmogų net ir klystkeliuos tamsiuos/ ne taip jau paprasta ir lengva paklaidinti“ (J.V.Gėtė, „Faustas“) ?

1 psl. / 419 žod.

Ištrauka

„Tegul tavo vaikai eina vien takais dorybės,“ – teigia V. Kudirkos, vieno iš lietuvių tautinio sąjūdžio ideologų, „Tautiška giesmė“, mokydama rinktis tik gerąjį kelią, niekada nepamesti savo tikslų. Bet ar žmogus gali žinoti, kuris takelis yra teisingas? Ar įmanoma gyventi nė karto nesuklydus?..


Reziumė

Autorius
ganesas
Tipas
Rašinys
Dalykas
Literatūra
Kaina
€1.89
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Lap 14, 2012
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
1 psl.

Susiję darbai

Kalbotyros mokslų atstovas Deividas Kristalas teigia: ,,Pabandykite įsivaizduoti, kas nutiktų, jeigu anglų kalba ir toliau plistų kaip iki šiol. Galbūt kada nors tai būtų vienintelė kalba, kurios reikėtų mokytis , o jei taip nutiktų, tai būtų didžiausia pasaulį kada nors ištikusi nelaimė. Ar pritartumėte šiai minčiai? Argumentuokite savo požiūrį

Literatūra Rašinys eha112
Be abejo, tai būtų kada nors pasaulį ištikusi labai didelė nelaimė. Aš visiškai pritariu kalbotyros mokslų daktaro minčiai ir pabandysiu argumentuoti kalbininko mintį...

Ar vaikystėje / paauglystėje susiformavęs įprotis rašyti trumpąsias mobiliojo telefono žinutes be skyrybos ženklų, be didžiųjų raidžių, be diakritinių ženklų, vartojant netaisyklingas arba mažai žinomas santrumpas gali pakenkti jaunosios kartos rašymo įgūdžiams? Argumentuotai išsakykite savo požiūrį.

Literatūra Rašinys 2015 m. laukineorchideja
Tai 12-os klasės lietuvių kalbos įskaitos tema (nr. 7) apie netaisyklingų mobiliųjų žinučių įtaką jaunimo raštingumui.