Lietuvių nacionalinis charakteris

1 psl. / 497 žod.

Ištrauka

Darbštus ar tinginys? Linksmas ar liūdnas? Drąsus ar bailus? Pavydus ar gero linkintis? Tautos charakteris – vienas iš tautos tapatybės bruožų. O kokį lietuvį vaizduoja rašytojai mūsų literatūroje?
K. Donelaitis savo kūryboje gana skrūpulingai aprašė gero ir blogo lietuvio paveikslus. Visame veikale, vyrauja atitinkanti lietuvio charakterį romi, kūdikiška dvasia, tauri mąstysena, kuri bodisi bet kokia priespauda ir nedorybe, tyra tėvynės meilė ir neveidmaininga dievo baimė, taip kad skaitytojas lietuvį dėl šitų dorybių, dėl jo sielos paprastumo bei tiesumo ir nekaltumo tiesiog pamilsta. Pagrindinį gerą lietuvio bruožą nesunku išskirti - geras lietuvis, be abejo, yra darbštus. Šią dorybę kiekvienam tėvai skiepija nuo pat vaikystės. Suprantama, jei dirbsi – gerai gyvensi, o jei tinginiausi – nieko gero iš tavęs ir neišeis.


Reziumė

Autorius
ganesas
Tipas
Rašinys
Dalykas
Literatūra
Kaina
€2.08
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Kov 4, 2013
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
1 psl.

Atsiliepimai

Patvirtintas užsakymas
Tikrai naudinga informacija ;)

Susiję darbai

Literatūrologas Juozas Stonys teigia : ,,Kai literatūrai ima rūpėti žmogaus vidaus pasaulio savitumas, ji negali moralizuodama skirstyti veikėjų vien tik į gerus ar blogus, negali pasaulyje matyti vien tik šviesių ir tamsių spalvų derinius". Pagrįskite šį teiginį remdamiesi lietuvių literatūra.

Literatūra Rašinys deimantukas188
Visais amžiais literatūra mokė. Perduoti norimą žinutę skaitytojui geriausiai padeda veikėjų paveikslai. Teigiami veikėjai kelia pagarbą, o negatyvūs,...

Tragiški charakteriai lietuvių literatūroje

Literatūra Rašinys 2017 m. monikute998
Kalbėjimas, tačiau galima naudoti ir kaip rašiniui, kadangi remtasi trim kūriniais, puikiai tiks literatūriniui rašiniui, už šitą kalbėjimą buvo gautas 10 ir plius...