Elektroninių rinkų segmentavimas

18 psl. / 4037 žod.

Ištrauka

Internetas - aplinka, pasižyminti unikaliomis reklamos galimybėmis. Pagrindinė interneto užduotis, veikiant pagal principą "daugelis-daugeliui" – padėti efektyviau, lanksčiau bendrauti su tikslinėmis vartotojų grupėmis, verslo partneriais ir darbuotojais. Padėti ieškoti naujų rinkų, klientų ar darbuotojų. Kita svarbi savybė - globalumas. Internetas - interaktyvi elektroninė rinka, neturinti teritorinių ar laiko apribojimų.Dar niekada moderniosios istorijos amžiuje nė viena sritis nesivystė taip greitai, kaip Internetas – bendravimo ir ryšio priemonė, t.y. pasaulinis kompiuterių tinklas, skirtas kolektyviniam informacijos resursų panaudojimui. Per pastarąjį dešimtmetį Internetas pakeitė daugelį verslo sričių, net, atrodytų, taip menkai susijusių su Internetu, kaip aviacija (pigių skrydžių oro bendrovės bilietus parduoda tik Internete ir jų rinkos dalis auga kiekvienais metais) ar mažmeninė prekyba.Prie Interneto, o ypač pasaulinio tinklo (angl. World Wide Web), populiarumo augimo šiandien prisideda ir tai, kad Interneto puslapiai yra patrauklūs ir lengvai pasiekiami, juose informacija pateikiama hiperteksto, grafikos, vaizdo bei garso pavidalais. Pasaulinio tinklo, kaip komercinės žiniasklaidos priemonės, populiarumą lemia ir galimybė valdyti informacijos šaltinius visame pasaulyje. Dar prieš ketverius-penkerius metus Internetas buvo vertinamas pirmiausiai kaip didžiulė biblioteka, o svarbiausia jo nauda buvo laikoma pagalba ieškant reikalingos informacijos bei priėjimas prie tos informacijos. Dabar Internetas – populiariausia kompiuterinė aplinka, išsiskirianti unikaliais marketingo bruožais ir atliekantis dvejopą vaidmenį:• tai – nauja komunikacijos priemonė, nepanaši į tradicines visuomenės informavimo priemones, nes iš prigimties yra interaktyvi, lanksti ir beribė; • tai – globali virtuali elektroninė rinka, neturinti jokių teritorinių ar laikinų apribojimų, ji leidžia interaktyviai pirkti ir parduoti prekes ir keičia paskirstymo galimybes.Kiekvienam internetiniam terminalui yra būdingos savitos charakteristikos, vartotojų sąsajos ir vartojimo būdai. Tuo pat metu portalų operatoriai siekia savo svetaines suasmeninti, kad vartotojas lengvai atskirtų jas nuo kitų, nepamiršdami orientavimosi į specifinius vartotojų poreikius. Vientiso, įvairius terminalus aptarnauti sugebančio portalo sukūrimas yra rimtas iššūkis, ir jeigu šį darbą pradedama daryti nuo pat pradžių, atima daug laiko ir pinigų. (Urbas A., http://rtn.elektronika.lt/rtn/0002/hometop.html)Elektroninių rinkų segmentavimas yra vienas iš būdų įmonei pasiekti norimus tikslus. Šiame referate apžvelgiama rinkos segmentavimo samprata, galimi segmentavimo kriterijai. Taip pat rumpai apibūdinamos elektroninių rinkų galimybės, nagrinėjami Lietuvos elektroninių rinkų segmentai, išskiriant atskirus kriterijus: geografinius, demografinius, psichografinius bei elgesio.


Turinys

  • Įvadas3
  • 1. Rinkos segmentavimo samprata5
  • 1.1 Rinkos klientų segmentavimo kriterijai6
  • 1.2 Sėkmingo rinkos segmentavimo komponentai7
  • 2. Elektroninių rinkų segmentavimas8
  • 2. 1. Elektroninių rinkų galimybės8
  • 2. 2. Demografiniai segmentai10
  • 2. 3. Geografiniai segmentai12
  • 2. 4. Psichografiniai segmentai13
  • 2. 5. Elgesio segmentai14
  • Išvados16
  • Literatūros sąrašas17

Reziumė

Autorius
donatag
Tipas
Referatas
Dalykas
Rinkodara
Kaina
€2.80
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Rgs 1, 2014
Publikuotas
2008 m.
Apimtis
18 psl.

Susiję darbai

Rinka ir jos segmentavimas

Rinkodara Konspektas 2016 m. gooffy
Puikus darbas, kuriame pateikta pagrindinė ir sutrumpinta informacija apie rinką ir jos segmentavimą.

Rinka ir jos segmentavimas

Rinkodara Prezentacija 2016 m. gooffy
Darbas įvertintas aukščiausiu balu (10). Tai puikus pristatymas, kurį pristačiau studijų metu. Informatyvi medžiaga apie rinką ir jos segmentavimą.

Rinkodaros įmonės pristatymas

Rinkodara Prezentacija 2014 m. monika1349
Rinkodaros paskaitos pristatymas. Paskaitų metų analizavome įmonę, šiame pristatyme trumpai aptariami įmonės svarbiausi rodikliai rinkoje.

Rinkodaros analizė UAB "Joro"

Rinkodara Tyrimas 2016 m. jovitakotryna
Rinkodara yra poreikių išaiškinimo ir jų tenkinimui reikalingų sprendimų priėmimo ir įgyvendinimo procesas, leidžiantis pasiekti verslo tikslus. Kiekvienos įmonės tikslas – maksimalus pelnas....

Rinkodaros darbas

Rinkodara Prezentacija 2018 m. sniausniau
Rinkodaros darbas, apie pasirinktą įmonę. mano pasirinkimas buvo UOGA UOGA kompanija. domiuosi kosmetika, todėl ją ir pasirinkau. Prezantacijoje aptarta kas yra rinkodara, taip...

Įmonės rinkodaros analizė

Rinkodara Referatas 2016 m. gytepl
Įmonės rinkodaros analizė. Parengta pagal Viko metodinius nurodymus, darbas įvertintas 8 (aštuoni), 28psl