Žmonės, kurie metė darbus ir tapo milijonieriais

12 psl. / 2612 žod.

Ištrauka

Darbas - fizinė ar protinė veikla, duodanti tam tikrus rezultatus, kurių dėka mes galime judėti pirmyn ir išpildytų savo, o galbūt ir kitų žmonių svajones, troškimus. Individui nesijaučia, kad jis dirba tik tada, kai jis daro tai kas jam patinka. Žinoma, tai nėra lengva atrasti ir suprasti, kas tau tikrai artima, bet niekada nereikia nustoti bandyti, ieškoti, tyrinėti. Taigi, jeigu nori gerų rezultatų, visada pradedant dirbti darbą, ar ieškant darbo, reikėtų žinoti kas tau patinka, kokie tavo interesai, pomėgiai, koks yra tavo leidžiamas laisvalaikis. Žmogus turi pats suprasti, ką jis turi daryti savo gyvenime, kad pasiektų jį tenkinančių rezultatų ir galėtų kilti karjeros laiptais. Dauguma žmonių sunkiai dirba, kad galėtų patenkinti savo poreikius ir dažniausiai darbas būna nekeliantis malonumo, o atnešantis tik didelį nemalonų nuovargį, besitęsianti kiekvieną darbo dieną. Tada iškyla klausimai ir mintys, kad galbūt reikėtų mesti darbą ir pradėti daryti tai, kas tau tikrai patinka? Daugelis žmonių dėl įvairiausių aplinkybių taip ir nesiryžta žengti svarbaus žingsio savo gyvenime ir net nebando ieškoti malonumą teikiančio darbo, bet yra ir kita pusė žmonių, kurie sugeba atsisakyti stabilaus pajamų šaltinio tam, kad įgyvendintų savo svajones, atrastų naują veiklą, įkurtų nuosavą verslą. Sėkmė aplanko tikrai ne visus, bet sunkus darbas, ryžtingas užsispyrimas, leidžia atrasti žmonėm tai,ko jie senai ieškojo.

Maiklas Džordanas yra pasakęs: „Aš tiek kartų esu prametęs pro šalį, kad tiesiog privalėjau sugauti sėkmę.“ Dar vienas pavyzdys - tai nekilnojamojo turto magnatas Donaldas Trampas. Jis 1990 m. visiškai bankrutavo, turėdamas 9,8 mlrd. dolerių skolų, iš kurių 10 mln. dolerių buvo skolingas pats asmeniškai. Kai jis išėjo iš teismo rūmų, kur jam buvo paskelbtas bankrotas, pamatė prie sienos sėdintį valkatą, prašantį išmaldos, ir liūdnai pasakė savo advokatui – šitas žmogus turtingesnis už mane 10 mlrd. dolerių. Tačiau praėjus keliems mėnesiams jis sugebėjo atsitiesti ir pakilti dar aukščiau, negu buvo prieš tai. Beje, ne jis vienas savo veikloje buvo patyręs bankrotą. Milijonierius vienija tai, kad dauguma iš jų sugeba atsitiesti ir pasiekti dar aukštesnių rezultatų.


Turinys

  • ĮVADAS3
  • 1. ŽMONĖS, KURIE METĖ DARBUS IR TAPO MILIJONIERIAIS4
  • 1.1. Shepas ir Ianas Murray „Vineyard Vines“ kompanija4
  • 1.2. Rickas Wetzelis ir Billas Phelpsas „Wetzel's Pretzels“ kompanija5
  • 1.3. Andy Schamisso „Inko's White Tea“ kompanija6
  • 1.4. Dana Sinkler ir Alexas Dzieduszycky „Terra Chips“ kompanija7
  • 2. ŽMONĖS NEBAIGĘ MOKSLŲ – MILIJONIERIAI8
  • 2.1. Markas Zuckerbergas8
  • 2.2. Billas Gatesas9
  • 2.3. Steve’as Jobsas10
  • IŠVADOS11
  • NAUDOTA LITERATŪRA12

Reziumė

Autorius
meškytė
Tipas
Referatas
Dalykas
Finansai
Kaina
€2.41
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Vas 23, 2015
Publikuotas
2014 m.
Apimtis
12 psl.

Susiję darbai

Darbo apmokėjimo sistemos „Nordnet Logistics“ įmonėje

Finansai Kursinis darbas 2009 m. mano_rugsėjis
Pakeisti išeinantį iš organizacijos žmogų vidutiniškai kainuoja šešis mėnesinius atlyginimus, todėl labai svarbu sukurti teisingą atlygio programą. Pirmoje darbo dalyje apžvelgiau literatūroje pateikiamas...