Rusijos - Ukrainos santykiai

11 psl. / 2421 žod.

Ištrauka

Aktualumas: ši tema yra aktuali, nes išplėtoja santykius tarp Rytų Europos šalių, buvusių bendros sąjungos respublikų, tarp Rusijos ir Ukrainos.

Darbo tikslas: suvokti buvusius ir dabarinius santykius tarp dviejų valstybių, kurių viena lyg ir norėtų pasukti skirtinu keliu, tačiau to padaryti neleidžia kita.

Darbo uždaviniai: 1. Supažindinti Ukrainos siekius Rytų Europoje.

2. Išsiaiškinti Ukrainos oranžinės revolucijos priežastis.

3. Paaiškinti Rusijos norą būti lyderiaujančia valstybe R. Europoje.

4. Aptarti Rusijos- Ukainos santykių pasekmes.

Metodai: darbe nus naudojamas aprašomasis metodas, nes šiuo metodu galima pateikti svarbius faktus bei procesą apie darbo objektą.

Naudota literatūra: darbe remsiuosi Lopatos, Sirutavičiaus, Šatūnienės darbais apie Ukrainos santykius, taip pat oranžinės revoliucijos priežastis, veiksnius. Dar bus Umlando ir V. Landsbergio pamąstymai apie Ukrainos polinkį link ES, o galbūt grėsmes.

Struktūra: darbas suskirstytas į tris skyrius. Pirmas skyrius turi du poskyrius, kuriuose kalbėsiu apie Ukrainos raidą nuo SSRS žlugimo iki oranžinės revoliucijos, ir po revoliucijos santykius. Antrame skyriuje bus kalbama apie Rusijos įtaką Rytų Europai, būtent Ukrainai, kokiais konkrečiais aspektais remiamasi. Galiausiai trečias skyrius apims Ukrainos ir Rusijos dvišalių santykių-veiksmų pasekmes.


Turinys

  • ĮVADAS3
  • 1. UKRAINOS KELIAS4
  • 1.1. Ukraina po SSRS subyrėjimo4
  • 1.2. Ukraina po Oranžinės revoliucijos5
  • 2. RUSIJOS VAIDMUO7
  • 3. RUSIJOS- UKRAINOS SANTYKIŲ PASEKMĖS9
  • IŠVADOS10
  • LITERATŪROS SĄRAŠAS11

Reziumė

Autorius
dvaras007
Tipas
Referatas
Dalykas
Politologija
Kaina
€2.41
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Lie 19, 2015
Publikuotas
2011 m.
Apimtis
11 psl.

Susiję darbai

Rusija – trūkstama grandis

Politologija Kursinis darbas 2013 m. ingute
XVIII amžiaus pirmosios pusės didžiųjų valstybių santykių klostymosi įvykiai Europoje susilaukė paradigminių pasekmių – 1756m. diplomatinės revoliucijos. Ja tituluojamas jau nuo modernios senojo...

Valdžios ir piliečių santykiai

Politologija Prezentacija evitkus
Nuo ko priklauso valdžios ir piliečių santykiai? Kodėl kyla valdžios ir piliečių konfliktai? (Kokios valdžios savybės sudaro prielaidas valdžios ir piliečių konfliktams?)

ES prekybos santykiai su Kinija ir Japonija

Politologija Prezentacija 2019 m. vtamluk
šiose prazentacinėse skaidrėse pateikta išsami infromaciją apie Kinijos ir Japonijos prekybos raidą, jų santykius us ES. gautas maksimalus įvertinimas - 10.