Tėvų ir vaikų santykiai

19 psl. / 4384 žod.

Ištrauka

Vaikai – jaunimas, yra būtent tie žmonės į kuriuos suaugusieji turi kreipti daugiausia savo dėmesio. Teisingai ūgdomi vaikai su laiku užauga į atsakingas ir savarankiškas asmenybes. Žinoma, kad taip įvyktų tėveliai turi būti susipažinę su teisingo bendravimo su vaikais ypatumais. Pozityvios jaunimo raidos kontekste šeimai, tėvų ir vaikų santykiams skiriama mažai dėmesio (Chan dir kt., 2013).

Šeimą sudaro tėvai ir vaikai. Vaikai, tai mūsų ateitis, tęstinumo garantas, mūsų pačių ugdomos asmenybės. Nuo to, kaip gebėsime juos paruošti gyvenimui, priklausys ne tik jų, bet ir mūsų tolimesnė ateitis. Apie tai nuolat keliami klausimai. Kaip spręsti vienokias ar kitokias tėvų ir vaikų problemas? Kaip gilinti jų tarpusavio santykius? Ar iš tikrųjų tėvų ir vaikų bendravimas šeimoje yra toks svarbus ir reikalingas?

Aiškintis šiuos dalykus yra ganėtinai svarbu dėl dviejų dalykų, dabarties ir ateities. Pirmiausia dabartis, argi ne šaunu kurti glaudu ryšį su savo atžala, turėti bendrų pomėgių bei pagaliau rasti bendrą kalbą, susikalbėti ir būti išgirstiems, mat vyrauja technologijų amžius ir vaikas visą laiką užimtas kitais dalykais, o ne bendravimu su tėvais. Svarbu jam skirti laiko, parodyti kaip dar galima leisti laisvalaikį ir taip kartu sukurti stiprius santykius, pagrįstus pasitikėjimu. Antras aspektas ateitis. Kas padės senatvėje jeigu ne brangiausias turtas – vaikai. Jeigu jie užaugs nesavaudiškomis asmenybėmis greičiausiai bus stipriausias ramstis. Kaip sakoma, ką pasiesi tą ir pjausi. Teiginys puikiai atspindi teigiamų ir patikimų santykių su vaikais svarbą.

Ūgdant jaunas asmenybes reikia skirti kuo daugiau dėmesio, kaip ir kokiu būdu bendrauti su savo atžala, nes nuo to priklauso vaiko ateitis. Netgi nežinant, galima vaikui įpiršti kokiu nors fobijų, dėl kurių užaugęs vaikas gali turėti kompleksų. Vienaraikšmiškai galima teigti, kad domėtis bendravimo su vaiku psichologija – tiesiog būtinas dalykas, kad nekiltų konfliktų. Šiuo aspektu išryškėja būtinybė išsiaiškinti, kokią įtaką turi tėvų-vaikų santykiai pozityvio jaunimo raidai.


Turinys

  • 1. Tėvų ir vaikų bendravimo aspektai
  • 1.1. Sėkmingo bendravimo samprata
  • 1.1. Tėvų-vaikų santykiai
  • 1.1. Kaip bendrauti su vaiku
  • 1.1. Ypatingas tėvų ir vaikų ryšys
  • 2. Ryšys tarp pozityvios jaunimo raidos ir tėvų
  • 2.1. Pozityvi jaunimo raida
  • 2.2. Vaiko augimas ir ryšys su aplinka
  • 3. Išvados
  • 4. Santrauka (lietuviškai ir angliškai)
  • 5. Literatūros sąrašsas

Reziumė

Autorius
ggg023
Tipas
Referatas
Dalykas
Psichologija
Kaina
€2.93
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Lap 26, 2015
Publikuotas
2015 m.
Apimtis
19 psl.

Susiję darbai

Tėvų ir vaikų konfliktas

Psichologija Rašinys ripkute
Visais laikais iškyla nesutarimų tarp tėvų ir vaikų. Dažniausiai tai nutinka dėl skirtingo požiūrio į gyvenimą, nesutampančių interesų, bendravimo stokos ar pagarbos trūkumo....

Vaiko brandumas mokyklai

Psichologija Referatas 2013 m. pangeja
Praktikos darbas, kuomet yra tikrinamas vaiko brandumas mokyklai remiantis J. Jiraseko metodika, pateiktos išvados.

Tėvų ir vaikų santykiai

Psichologija Referatas 2015 m. salvete
Šeima – nuo seno pripažinta vertybė, kuriai skiriamas ypatingas dėmesys privačiu, visuomeniniu ir net valstybiniu lygmenimis, taigi tai nėra tik žmonių grupė, kurios...

Vaikų simbolinė raiška piešiniuose

Psichologija Referatas 2017 m. emilėkerti
Psichologinių metodų analizė, jų taikymas, pateikiami pavyzdžiai ir jų paaiškinimas, išanalizuojami keli piešiniai. darbas įvertintas 10 balų.