Televizijos diskusijų laidos „Valanda su Rūta“ stebėjimo ir analizės ataskaita

13 psl. / 3512 žod.

Ištrauka

Norime ar nenorime, mokame ar nemokame, nuo ryto iki vakaro su kuo nors bendraujame: su draugais, šeimos nariais, kaimynais, kolegomis, vadovais, klientais, netgi su nepažįstamais žmonėmis. Negana to, atsidūrę vienumoje, mes imame bendrauti su... savimi. Gebėjimas bendrauti be galo svarbus mūsų gyvenimo kokybei. Kaip išmokti tai daryti kuo efektyviau? Kas yra žodinis ir nežodinis bendravimas, ką įdomaus bendraudami galime sužinoti ne tik apie kitus, bet ir apie save.
Dažniausiai kasdieniniame gyvenime minėdami bendravimą, turime galvoje visų pirma bendravimą žodžiais. Jis mums geriausiai žinomas. Tačiau psichologiniai tyrimai parodė, jog per įprastą normalų pokalbį tarp dviejų žmonių tik maža dalis informacijos perduodama ir priimama žodžiais. Svarbiausias dėmesys skiriamas kūno kalbai, gestams bei veido išraiškai. Taigi, jeigu žmogaus veido išraiška ar povyza prieštarauja sakomiems žodžiams, mes paprastai linkę žodžiais netikėti. Net trumpiausia pauzė gali būti reikšminga pašnekovui. Visa tai yra neverbalinis bendravimas (Baršauskienė, Janulevičiūtė, 2005, p. 2).
Siekiant pritaikyti teorines žinias apie verbalinį ir neverbalinį bendravimą praktiškai, bus atlikta diskusijų laidos „Valanda su Rūta“ analizė, kurios metu bus stengiamasi atkreipti dėmesį į laidos dalyvių komunikacijos priemones bei elgesį.
Informacija apie analizuojamą diskusijų laidą:
Laidos pavadinimas: „Valanda su Rūta“.
Laidos transliavimo laikas ir data, televizijos kanalas: 19 val. 19 min., 2011 – 06 – 09, LNK.
Diskusijoje aktyviausiai dalyvavusių asmenų skaičius: 3 dalyviai.
Diskusijoje dalyvavusių apytikslis skaičius: 8.
Diskusijoje dalyvavusių profesijos bei pareigos: Andrius Butkus (šokėjas, televizijos projektų dalyvis); Ona Kolobovaitė (dainininkė); Merūnas Vitulskis (dainininkas); Erika Vitulskienė (Merūno Vitulskio žmona, būsima projekto „Kviečiu šokti“ dalyvė); Laima Paksienė (politiko žmona); Ieva Norkūnienė (dėstytoja, „Kviečiu šokti“ projekto komisijos narė); Deividas Meškauskas (šokėjas); Kristina Kazlauskaitė (aktorė); Rūta Mikelkevičiūtė (laidos vedėja).
Laidoje nagrinėta tema, vykusių diskusijų turinys: Ar televizijos projektai, iš tiesų, atranda talentus ir apverčia žmogaus gyvenimą? Laidos metu buvo diskutuojama apie televizijos projektų poveikį dalyvių gyvenimui. Diskusijų turinys susijęs su šiomis temomis: dalyvių meilė ant parketo, komisijos narių žarstoma negailestinga kritika, pasidalinimas įspūdžiais, kurie išliko pasibaigus projektui, apkalbų „liūnas“, kuris įtraukia kiekvieną projekto dalyvį.
Atlikus diskusijų laidos dalyvių analizę bus stengiamasi sudominti auditoriją pateikiant užduotis, susijusias su neverbaliniu bendravimu.


Reziumė

Autorius
kiuskiuskius
Tipas
Referatas
Dalykas
Psichologija
Kaina
€2.94
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Bir 22, 2012
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
13 psl.

Atsiliepimai

Patvirtintas užsakymas
Geras darbas.

Susiję darbai

Pažintinės praktikos ataskaita

Psichologija Praktikos ataskaita 2009/2010 m.m m. fespoju
Ši praktikos ataskaita buvo rašyta pažintinės praktikos metu, kuri vyko pirmųjų studijų metų rudens semestre. Darbas buvo įvertintas 8 balais.

Vaikų adaptacijos globėjų šeimose problemų analizė

Psichologija Diplominis darbas 2010 m. gute1
Šiuolaikinėje visuomenėje vyrauja aktyvus gyvenimo tempas. Žmonės susvetimėja, nebėra šiltų bei glaudžių santykių net su artimiausiais šeimos nariais. Vertėtų pagalvoti apie mažiausius visuomenės...

Emocinių išraiškų stebėjimas ir analizė

Psichologija Tyrimas 2016 m. miskas
Stebėti ir aprašyti 6 situacijas (penkios turi būti kitų žmonių, o viena- jūsų emocijos ar jausmo išraiška), kuriose žmonės išreikštų ar parodytų savo...