Nepakankama lengvųjų automobilių parko atnaujinimo Lietuvoje sparta

10 psl. / 2618 žod.

Ištrauka

Šiandien, sparčiai besivystančiame ir kasdien tobulėjančiame pasaulyje vis daugiau dėmesio skiriama aplinkos apsaugai. Socialinis ir ekonominis vystymasis, mokslo pažanga, pramonės augimas, ūkio plėtra turi būti orientuoti į aplinkos būklės gerinimą, kraštovaizdžio ir biologinės įvairovės išsaugojimą, racionalų gamtos išteklių naudojimą. Atsižvelgdama į tai Europos Sąjunga skiria didelį dėmesį aplinkos apsaugos reglamentavimui, itin svarbi sritis – kelių transportas, kuris yra vienas didžiausių oro teršėjų ES. Ši priežastis skatina plėsti naujų, ekologiškų (biodegalais ar suspaustu oru varomų, hibridinių, elektrinių) automobilių rinką. Vokietija, Prancūzija, Didžioji Britanija yra pirmaujančios valstybės naujų ir ekologiškų automobilių pardavimo sektoriuose. ES lengvųjų automobilių parko vidutinis amžius yra 8,5 metų. Valstybėse, kuriose vidutinės gyventojų pajamos yra mažesnės lyginant su kitomis ES šalimis (tarp jų ir Lietuvoje), nėra sukurta efektyviai veikianti teisinė sistema, kuri skatintų šalies gyventojus įsigyti naujesnius, mažiau teršalų į aplinką išmetančius arba ekologiškus automobilus. Šiuo metu Lietuvoje lengvųjų automobilių parko vidutinis amžius yra vienas seniausių ES, iš čia kyla šio rašto darbo problema - nepakankama lengvųjų automobilių parko atnaujinimo Lietuvoje sparta. Svarbiausias klausimas – aplinkos poveikis žmogaus sveikatai.

Darbo uždaviniai:

  1. Išanalizuoti mokslinę literatūrą lengvųjų automobilių ekologinės problemos kontekste;
  2. Apžvelgti perspektyvias lengvųjų automobilių parko atnaujinimo kryptis;
  3. Pateikti išvadas ir pasiūlymus, skirtus paspartinti Lietuvos lengvųjų automobilių parko aplinkosauginiu požiūriu atsinaujinimą.


Reziumė

Autorius
spardavimai
Tipas
Referatas
Dalykas
Ekologija
Kaina
€2.41
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Kov 14, 2016
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
10 psl.

Susiję darbai

Lietuvos nacionaliniai parkai

Ekologija Referatas veneer
Lietuva gali pasigirti savo gamtiniu bei kultūriniu paveldu. Šiems dalykams išlikti ir plėtotis padeda nacionaliniai parkai, kurie yra net penki Lietuvoje. Kiekvienas parkas...

Ekologinė būklė Lietuvoje ir jos tinkamumas poilsiui

Ekologija Prezentacija 2013 m. ugnele
Pastaraisiais dešimtmečiais prieštaravimai tarp žmogaus veiklos ir gamtos tapo viena iš aktualiausių socialinių – ekonominių problemų. Sparčiai plėtojant industrializaciją ir urbanizaciją, nepaprastai buvo...

Biologinės įvairovės apsaugos sistema Lietuvoje

Ekologija Prezentacija crettive
Darbo tikslas Išanalizuoti Lietuvos biologinės įvairovės apsaugos sistemą, šios sistemos tikslus.Aptarti dabartinę biologinės įvairovės būklę, didžiausią įtaką biologinei įvairovei turinčias veiklos sritis.