Lietuvos prekybiniai ryšiai I-XIII a.

7 psl. / 2343 žod.

Ištrauka

Mykolas Michelbertas - Lietuvos archeologas, habilituotas humanitarinių mokslų daktaras. Vokietijos archeologijos instituto užsienio narys korespondentas . Kultūros paveldo departamento Mokslinės archeologijos komisijos pirmininkas. Leidinio „Archaeologia Lituana“ įkūrėjas ir vyr. redaktorius nuo 1999 m., daugelio konferencijų organizatorius. Pirmasis mokslinis darbas – „Romos monetų radiniai Lietuvos TSR teritorijoje“ 1961 m. buvo paskelbtas „Lietuvos TSR Mokslų Akademijos darbuose“. Tyrimų kryptys: senojo geležies amžiaus archeologija, numizmatika. Tyrinėjo kapinynus ( Gintarų kapinynas, Rūdaičių kapinynas II, Seredžiaus kapinynas, Veliuonos kapinynas, Paprūdžių kapinynas ) ir pilkapius ( apie 15 pilkapynų). Paskelbė per 250 mokslo ir mokslo populiarinamųjų straipsnių.

„Prekybiniai ryšiai su Romos imperija“ analizuojama Mykolo Michelberto knygos ,, „Lietuvos prekybiniai ryšiai I-XIII a.“ dalis, publikuota 1972 metais. Savo darbe autorius aprašo kultūrinius bei ekonominius ryšius tarp Romos imperijos ir Baltų genčių. Autorius daugiausiai dėmesio skiria dirbiniams, atsiradusiems baltų žemėse, Romos imperijos ir Baltų genčių bendradarbiavimo metu. Nagrinėją jų kilmę, paskirtį, kaip buvo naudojami ir kokiu būdu pateko į Baltų žemes. Taip pat nagrinėją kokia įtaką Baltų genčių kultūriniam ir ekonominiam gyvenimui padarė prekybiniai ryšiai su Romos imperija .


Reziumė

Autorius
monikac7k8
Tipas
Referatas
Dalykas
Istorija
Kaina
€2.41
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Geg 3, 2016
Publikuotas
2014 m.
Apimtis
7 psl.

Susiję darbai

Lietuva Pirmojo Pasaulinio karo metais

Istorija Prezentacija evitkus
Karo pradžia ir pokyčiai Lietuvoje karo metais Kaizerinė Lietuvos okupacija Visuomeninė politinė lietuvių veikla karo pradžioje ir valstybingumo siekiai Lietuvos valstybingumo atkūrimo pastangos...

Medinės pilys Lietuvoje

Istorija Rašinys 2013 m. munder21
Šiame nedideliame darbe aptariamas pirmųjų Lietuvoje medinių pilių atsiradimas:aplinkybės, kontekstas. Trumpai apibūdinami pilių tipai, jų savybės.