Paciento slauga ištikus praeinančiam smegenų išemijos priepuoliui

10 psl. / 1882 žod.

Ištrauka

Darbo tikslas – išsiaiškinti, kaip tinkamai turi būti slaugomi pacientai, patyrę praienantį smegenų išemijos priepuolį.

Darbo uždaviniai:

  1. Išsiaiškinti kas yra praeinantis smegenų išemijos priepuolis (PSIP);
  2. Sužinoti PSIP kilmę, gydymo metodus;
  3. Sužinoti, ar pacientai ir jų artimiejie turi pakankamai informacijos apie būklę, jos eigą ir gydymą.
  4. Išnagrinėti paciento, patyrusio PSIP slaugos ypatumus.

Praeinančiu smegenų išemijos priepuoliu (PSIP) vadinamas ne ilgiau kaip 24 valandas trunkantis praeinančios neurologinės disfunkcijos epizodas, atsirandantis dėl židininės galvos ar nugaros smegenų arba akių tinklainės išemijos nesant ūminio infarkto.

Pagrindinė praeinančio smegenų išemijos priepuolio priežastis - laikinas kraujo apytakos tam tikrame neurovaskuliniame segmente susilpnėjimas ar visiškas nutrūkimas dėl dalinės kraujagyslės okliuzijos, ūminės tromboembolijos ar smulkios penetruojančios kraujagyslės stenozės.

Veiksniai, lemiantys PSIP riziką yra amžius, padidėjęs kraujo spaudimas, stambiųjų arterijų aterosklerozė, nestabili ar išopėjusi aterosklerozinė plokštelė, kartotinė trombinė embolija, kraujagysliniai rizikos veiksniai (rūkymas, cukrinis diabetas, periferinių arterijų ligos, išeminė širdies liga).

Pacientui galima padėti tinkamai vykdant gydytojo paskyrimus ir tinkamai jį slaugant. Priežiūra reikalauja apgalvotos, organizuotos veiklos, kad būtų patenkinti paciento poreikiai ir sprendžiamos problemos. Dirbdamas su sergančiaisiais, slaugos specialistas turi siekti šių tikslų: palaikyti pacientų gebėjimą rūpintis pačiu savimi, mažinti neigiamus ligos poveikius, patenkinti žmonių fizinius, emocinius ir socialinius priežiūros poreikius.


Turinys

  • Įvadas
  • Literatūros apžvalga
  • Apklausos aprašymas
  • Išvados ir pasiūlymai
  • Literatūros šaltinių sąrašas

Reziumė

Autorius
ievutukas
Tipas
Referatas
Dalykas
Medicina
Kaina
€2.28
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Rgs 24, 2017
Publikuotas
2017 m.
Apimtis
10 psl.

Susiję darbai

Paciento slaugos istorijos analizė

Medicina Referatas 2015 m. aturr.21
Paciento slaugos istorijos analizė, pritaikant dvylika žmogaus gyvybinių veiklų. Aprašoma individuali žmogaus ligos situacija.

Slaugytojo ir paciento santykis

Medicina Referatas 2018 m. adelė007
Puikiai įvertintas universitetinis I kurso slaugos programos darbas. Tikslas: nustatyti, kaip yra formuojamas slaugytojo ir paciento santykis. Uždaviniai: 1. Susipažinti su slaugytojų bendravimo...