Pasiriktų šalių gyvenimo būdas

10 psl. / 1682 žod.

Ištrauka

Šiame darbe trumpai pateikiamas švedų, islandų ir suomių gyvenimo būdas, jų charakterio bruožai, jiems svarbios bei aktualios problemos, laisvalaikio užsiėmimai, požiūriai į tam tikrus visuomeninius aspektus, gyvenimo kokybės faktai.

Galima teigti, jog švedai yra labai punktualūs. Nesvarbu, ar pakvietėte juos į svarbų dalykinį susitikimą, ar tiesiog išgerti puodelio kavos, tačiau galite būti tikri, jog švedai nepavėluos nei minutės. Žmonės gerbia įstatymus ir laikosi nustatytų taisyklių. Iš pirmo žvilgsnio švedai gali atrodyti nedraugiški ir nemėgstantys bendrauti, bet artimiau juos pažinus nesunku susirasti gerų draugų. Be to, Švedijoje griežčiau nei Lietuvoje reglamentuojamos pertraukėlės darbe – žmonės turi išgerti kavos dukart per dieną.

Islandai pasižymi nacionalizmu, todėl atvykėliai turi iš anksto susitaikyti, kad bus „antrarūšiai“. Šios šalies žmonės draugiški, linksmi – labai myli savo šalį ir kultūrą. Islandija – atšiauri šalis, norint joje gyventi, reikia prisitaikyti, todėl ten gyvena stiprios, tvirtos, išskirtinę savivertę nuo pat gimimo turinčios moterys. Vis dėlto, teigiama, jog dauguma islandų pernelyg dideli materialistai – galbūt taip yra dėl stiprios amerikietiškos kultūros įtakos šioje saloje.

Svarbiausios suomių charakterio savybės – sąžiningumas, meilė darbui, humoro jausmas, tradicijų laikymasis. Galima tame įžiūrėti lėtumą ir užsispyrimą. Negalima teigti, kad visi suomiai yra vienodi – uždaro būdo, lėti, nekalbūs, nors didžioji dauguma yra būtent tokie. Suomiai dažnai gali pasirodyti mandagūs ir draugiški, nes labai daug šypsosi, tačiau tai tik išorinė apgaulė – užsieniečiams susidraugauti su suomiais labai nelengva. Suomiai – tikri anekdotų meistrai, mėgstantys geranoriškai pajuokauti. Dažną nustebina suomių vyrų drovumas, o moterų vyriškumas (didžiuma mūvi kelnes ar vaikšto su sportiniu kostiumu ir avalyne, o ir dažnai elgiasi kaip vyrai). Suomiai nesididžiuoja savo užimama padėtimi ir nesistengia pasirodyti viršesni už kitus – čia gali matyti, kaip koks kostiumuotas bankininkas labai nuoširdžiai ir meiliai pasisveikina su valytoja ir padėkoja už tai, kad ji išvalė jo kabinetą ar išnešė šiukšles. Jaunesnėms suomių kartoms darbas jau nebėra pagrindinis gyvenimo tikslas. Didesnį rūpestį kelia šeima, būstas bei tarptautiniai kontaktai, labiau vertinami geri tarpusavio santykiai, ramus gyvenimas bei neužteršta gamta.

Darbo tikslas – apžvelgti trijų šiaurės šalių: Švedijos, Islandijos ir Suomijos gyvenimo būdo ypatybes bei išskirti svarbiausius aspektus.


Turinys

  • SANTRAUKA3
  • 1 GYVENIMO BŪDAS4
  • 1.1 Švedija4
  • 1.2 Islandija4
  • 1.3 Suomija5
  • IŠVADOS6
  • LITERATŪROS SĄRAŠAS7
  • PRIEDAI9

Reziumė

Autorius
norgaile
Tipas
Referatas
Dalykas
Ekonomika
Kaina
€2.15
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Sau 24, 2019
Publikuotas
2016 m.
Apimtis
10 psl.

Susiję darbai

UAB „Svajonių šalis“ verslo planas

Ekonomika Verslo planas 2016 m. zymantez
Verslo plano paskirtis - išsamiau atskleisti verslo idėją, suplanuoti jos įgyvendinimo etapus ir tam reikalingus išteklius bei tikėtinus rezultatus. Atsižvelgiant į tai, kam...

Turizmo įtaka šalies ekonomikai

Ekonomika Prezentacija 2019 m. Šimkūnaitė
Šiuolaikiniame pasaulyje, kai turizmas tampa svarbiu ūkio ekonomikos sektoriumi, turizmo departamentai vis labiau inicijuojami vystyti savarankiškas programas bei veiklas, o turizmo ekonominės naudos...

Serbijos šalies pristatymas

Ekonomika Referatas 2021 m. jo123
Šiame rašto darbe pristatoma pati šalis, jos socialiniai bei ekonominiai rodikliai. Taip pat eksportas, importas, įmonių mokesčiai, importo bei eksporto kliūtys. Dokumento gale...