Baltijos šalių bankų sistemos analizė. (Po pasaulinės finansų krizės, reguliavimo pokyčiai bankiniame sektoriuje, bankinio sektoriaus veiklos įvertinimas, pagrindinių finansinių, rizikos rodiklių įvertinimas)

25 psl. / 4155 žod.

Ištrauka

Temos aktualumas: tiek kiekvienos šalies atskitai, tiek viso pasaulio ekonomikai yra būdingas nuolatinis svyravimas, kuriam įtakos turi ekonomikos ir finansų sistemos, kurių vienos iš jų sudedamoji dalis — bankų sistema. Tam, kad išvengti smarkios ekonominės recesijos, svarbu suprasti bankų sistemos daromą poveikį. Tema apie Baltijos šalių bankų veiklą yra reikšminga ir aktuali todėl, kad analizuosime aspektus pasaulinės finansinės krizės prizmėje, kuri ypač susilpnino valstybių ekonominę padėtį ir paveikė visas finansines grandis, už kurias daugiausia atsakingi yra bankai, kurie turi reikšmės valstybių finansų sistemos ekonominiame reguliavime ir balansavime. Šiuo atveju gilinsimės būtent į Baltijos šalių bankų sektoriaus veiklą ir koncentruosimes į jų ekonominius rodiklius bei reguliavimo pokyčius, kuriuos suvokti mums, kaip pačios tiriamos valstybės — Lietuvos pilietėms, yra tikrai svarbu ir naudinga. Taip pat reikšmingas Latvijos ir Estijos bankų sektoriaus įvertinimas ir todėl, kad visumoje visos 3 kaimyninės šalys yra panašios tiek savo dydžiu, tiek ekonominiu išsivystymu, todėl aktualu pažvelgti kaip ir kokių priemonių ėmėsi bankai, norėdami išlipti iš tokio sudėtingo periodo 2011-2016 metų laikotarpyje. Analizuojant šią temą ir jos statistinius duomenis, galėsime geriau suprasti kaip smarkiai finansinė krizė paveikė Baltijos šalių bankus, kokios buvo to priežastys, pasekmės ir pamokos — tokiu būdu galėsime įvertinti bankinio sektoriaus veiklos rezultatus.

Darbo objektas: Baltijos šalių bankų veikla po finansinės krizės. Teorinėje dalyje aprašysime tiriamus rodiklius ir bankinės veiklos svarbą reguliuojant ekonominę padėtį, o praktinėje dalyje konkrečiai analizuosime Lietuvos, Latvijos ir Estijos bankų finansinius rodiklius.

Darbo tikslas: pagal mokslinius literatūros šaltinius ir statistinius duomenis pateiktus teorinėje ir praktinėje dalyse suvokti ir įvertinti bankinio sektoriaus reguliavimo pokyčius po finansinės krizės.


Reziumė

Autorius
Egle1201
Tipas
Referatas
Dalykas
Ekonomika
Kaina
€2.80
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Sau 3, 2022
Publikuotas
2017 m.
Apimtis
25 psl.

Susiję darbai

Finansinių rodiklių analizė ir prognozavimas

Ekonomika Laboratorinis darbas dovilijus
Finansinė analizė yra viena iš aktyviausių įmonės valdymo sistemos funkcijų. Ji padeda nustatyti įmonės veiklos finansinius aspektus, įvertinti esamą padėtį ir ateities perspektyvas....

Bankinės ir rinkos tipo finansų sistemos pasaulyje

Ekonomika Diplominis darbas 2017 m. elzbieta2020
Temos aktualumas ir problema. Nesena pasaulio finansų krizė, įvykusi 2008 metais, iš pagrindų supurtė jau daugiau nei pusę amžiaus gyvuojančią pasaulio finansų sistemą,...