B.Dauguviečio „Makbeto“ recepcijos spaudoje analizė

3 psl. / 917 žod.

Ištrauka

Bendros įžvalgos:
Spaudoje mažai dėmesio skiriama kultūrai (kai kurie laikraščiai daugiau kalba apie ūkį, išimtinai parašomos parodų anotacijos)
Kultūros naujienoms nededamos nuotraukos, žinutės yra trumpesnės nei dabar mums įprasta matyti. Vardas trumpinamas, parašoma tik pavardė. Tačiau ir laikraštis trumpesnis – darbo dieną „Lietuvos žinios“ leidžia 10psl., šiandien „Lietuvos žinios“ užima 20psl.
Teatras turi savo reklamos skiltį, straipsniai apie jį, kaip ir šiandieną, dvejopi: anotacija (press-release, press conference), recenzija.
Recenzijas rašo išimtinai kasdien leidžiami laikraščiai („Lietuvos žinios“, „Lietuvos aidas“, „Laikas“), ne mėnesiniai („Mūsų laikraštis“, „Mūsų jaunimas“, „Kultūra“), rašoma ir Vilniuje, ir Kaune.

Recenzijų įžvalgos:
Pavadinimai neatskleidžia spektaklio dvasios: „Makbetas“, „Vakarykštis Makbetas“, „Makbetas mūsų dramos teatre“.
Anotacijoje „Lietuvos žiniose“ dieną prieš premjerą Dauguvietis pirmuoju asmeniu, tarsi monologą nupasakoja spektaklio ruošimo peripetijas, su kokiomis problemomis susidūrė, trumpai apibūdina siužetą, idėją, muziką, scenografiją. „Lietuvos aidas“ informuoja, kad dieną prieš vyko spaudos atstovų susitikimas su režisieriumi. Šis dienraštis kalba kitais žodžiais apie Šekspyrą, bet taip pat užsimena apie siekius ir technines kliūtis, taip pat viskas rašoma pirmuoju asmeniu.


Reziumė

Autorius
gintare.c
Tipas
Rašinys
Dalykas
Teatras
Kaina
€1.89
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Kov 31, 2014
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
3 psl.

Susiję darbai