Kurį lietuvių kultūros reiškinį – literatūrą, kiną, teatrą – ir kodėl laikytumėte didžiausia visų laikų tautos kultūrine vertybe? Pristatykite jį ir pagrįskite savo pasirinkimą

2 psl. / 781 žod.

Ištrauka

„Jei žemėje yra stebuklų, tai jie vyksta teatre“, – pasakė garsus rusų kilmės režisierius ir aktorius Konstantinas Stanislavskis. Manau, teatras mums padeda ne tik trumpam pabėgti nuo rutinos ir atsipalaiduoti, bet ir tobulėti dvasiškai. Smagu žinoti, kad lietuvių tauta gali drąsiai didžiuotis savo teatru, kuris yra plačiai žinomas visame pasaulyje. Juk tėvynėje yra daugybė režisierių ir aktorių, pelniusių tarptautinius apdovanojimus, o Lietuva pasaulyje dažnai žinoma kaip teatro šalis. Todėl mano kalbėjimo tikslas ir bus įrodyti, kodėl teatrą laikau didžiausia lietuvių tautos kultūrine vertybe.
Teatro pradžia Lietuvoje prasidėjo 1899 m. rugpjūčio 20 d., kai Palangoje buvo viešai suvaidintas pirmasis spektaklis lietuvių kalba „Amerika pirtyje“. Ši pjese iš karto susilaukė didelio populiarumo ir turėjo nemažą vaidmenį tautinio teatro kūrimosi istorijoje. Vėliau dramaturgija ėmė profesionalėti ir 1920m. Kaune buvo įsteigtas „Valstybės teatras“. Tai paskatino periodiškai rengiami lietuviški vakarai, draugijos. Verta paminėti ir Lietuvos Nacionalinį dramos teatrą. Pirmasis pastatymas šiame teatre įvyko 1940 m., tai buvo Hermano Hijermanso drama „Viltis”. Šis teatras gali pasigirti dideliu populiarumu bei sukurtų spektaklių gausa.


Reziumė

Autorius
ganesas
Tipas
Rašinys
Dalykas
Literatūra
Kaina
€1.89
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Bal 23, 2014
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
2 psl.

Susiję darbai