Kurį lietuvių kultūros reiškinį – literatūrą, kiną, teatrą – ir kodėl laikytumėte didžiausia visų laikų vertybe? Pristatykite jį ir pagrįskite savo pasirinkimą

3 psl. / 1357 žod.

Ištrauka

  1. Nuo senų laikų žmonės kūrė: rašė knygas, režisavo filmus, statydavo spektaklius. Tokie užsiėmimai teikdavo laimę, vertė mąstyti apie gyvenimą, kasdienybę, kas sieja visus žmones visais laikais – reikėjo pastebėti amžinąsias vertybes ir pateikti kūrinyje. Tiek literatūra, tiek kinas bei teatras visada žmogui teikdavo malonę, juk gera atsipalaidavus paskaityti kūrinį, pažiūrėti įdomų filmą, pamatyti gyvą spektaklį. Ypač jei pagrindinė tokio kūrinio mintis yra susijusi su tikru gyvenimu, kasdienybe, netgi rūpesčiais – žmogų domina tai, kas susiję su juo. Išties sunku pasakyti, kuris lietuvių kultūros reiškinys yra pati didžiausia vertybė. Tačiau geriau pagalvojusi aš manau, kad svarbiausia yra literatūra. Mūsų tauta garsėja daugeliu garsių rašytojų, kurie turėjo ypatingą talentą rašyti – be vaizdų ir vaidinimo apibūdinti situacijas, nupasakoti išvaizdą ir daugelį kitų smulkmenų pateikti popieriaus lape. Norėčiau aptarti keletą lietuvių literatūros kūrinių ir įrodyti, kad vis dėlto literatūra yra pati didžiausia kultūros vertybė.

II.1. Literatūra yra viena iš meno šakų – rašytinis ir sakytinis žodžio menas. Lotyniškas žodis literatūra reiškia tai, kas parašyta. Tik jos dėka plačiau ir turiningiau suvokiame įvairių amžių ir tautų istoriją, grožinę literatūrą, sudarome įvairiapusiškesnę mūsų pačių gyvenimišką patirtį, tarsi gyvename daugybę gyvenimų, suartinančių mus su visų laikų pasauliu. Literatūra – tai patirtis. Įsisavindami šią sukauptą patirtį mes tobulėjame, suvokiame savo idealus, tikslus. Tik literatūra gali perduoti žmonijos dvasią, kuri kaip paveldas lieka ateinančioms kartoms, nes knygose sukaupta tūkstantmečių informacija, kuria mes naudojamės, kaip gyvenimo pagrindu.


Reziumė

Autorius
ema2016
Tipas
Rašinys
Dalykas
Literatūra
Kaina
€1.89
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Sau 28, 2016
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
3 psl.

Susiję darbai