Kuo skiriasi Renesanso ir šių laikų žmogaus pasaulėžiūra, vertybių sistema, idealai? Savo mintis pagrįskite literatūros pavyzdžiais

4 psl. / 1353 žod.

Ištrauka

Norėdami geriau suvokti Renesanso pasaulėžiūrą, vertybių sistemą ir idealus turėtume, pirmiausia, mintyse nusipiešti Renesanso, kaip sąvokos, paveikslą. Lietuvių ir Istorijos pamokose mums vis pasakodavo apie įvairias epochas, viena jų ir buvo Renesansas. Todėl visi puikiai prisimename, jog Renesansas gimė Italijoje ir gyvavo nuo XVa. iki XVIa. ir visi, kaip maldą, esame išmokę tai, kad Renesansas – kultūros bei menų atgimimo epocha. Renesanso atsiradimo priežastis buvo ta, kad vyravo neigiamas viduramžių vertinimas, kuris teigė, jog Dievas yra aukščiausia ir pagrindinė vertybė. Tam, kad kuo geriau suprastume ką teigė Renesansas, turime prisiminti ir tai, kad ryškiausia Renesanso ypatybė - humanizmas - tai naujoji Renesanso pasaulėžiūra, žmogų laikanti didžiausia vertybe. Humanistai įtvirtino naują požiūrį į žmogų: tikėjo žmogumi genijumi, žmogaus proto ir vaizduotės galia, gynė jo laisvą asmenybę ir individualybę. Galime teigti, kad kaip ir kiekvienos epochos laikotarpiu taip ir Renesanso epochoje aiškiai pavaizduoti ir išdėstyti idealai, žmogaus pasaulėžiūra ir vertybių sistema, tačiau tam, kad aiškiau tai suvoktume aptarkime keletą Renesanso kūrinių..


Reziumė

Autorius
godaa7
Tipas
Rašinys
Dalykas
Literatūra
Kaina
€2.27
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Rgp 27, 2015
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
4 psl.

Atsiliepimai

Patvirtintas užsakymas
Rašinys iš principo labai geras, geri literatūriniai pavyzdžiai, išsamu. Tik man įvade trūko šiek tiek nuoseklumo. Galėtų būti tvirtesnė pradžia. :)
Patvirtintas užsakymas
Yra rašybos klaidų.
Patvirtintas užsakymas
puiku!

Susiję darbai