Regionų ir miestų šventės vienas iš būdų kultūriniam paveldui populiarinti. Remdamiesi konkrečiais pavyzdžiais, argumentuotai pritarkite šiai minčiai arba ją paneikite

2 psl. / 660 žod.

Ištrauka

Kultūros paveldas – tai per kelias kartas perimtos etniniu, istoriniu, estetiniu ar moksliniu požiūriu svarbios kultūros vertybės. Jis yra skirstomas į materialųjį ir nematerialųjį paveldą. 1972 m. UNESCO priimtoje Pasaulinio kultūros ir gamtos paveldo globos konvencijoje skelbiama, kad kiekvienos tautos paveldas yra visų tautų paveldas, kurį būtina pažinti ir saugoti. Jei visuomenė nekreips dėmesio į savo krašto kultūros paveldą, tai ilgainiui jis bus pamirštas, nes šis paveldas yra dažnai perduodamas iš kartos į kartą, jis teikia tapatybės ir tęstinumo pojūtį, skatiną pagarbą praeičiai. O tai, kad neįvyktų, svarbu, kad visi žmonės suprastų kultūrinio paveldo svarbą. Tai ir yra viena iš priežasčių, kodėl yra rengiamos regionų ir miestų šventės. Jos yra vienas iš būdų kultūriniam paveldui populiarinti.

Apibendrinant galima teigti, kad švenčių metu žmonės yra linkę susiburti, prasiblaškyti. Regionų, miestų šventės suteikia žmonėms galimybę susipažinti su kultūros paveldu, tokiu kaip paminklai, senolių tradicijos ir papročiai. Todėl kiekvienas žmogus turi pasinaudoti suteikta galimybe sudalyvauti tokiose šventėse, nes jie ne tik plės savo žinias, bet ir padės išsaugoti kultūrą, kurią puoselėjo mūsų senoliai.


Turinys

  • Įžanga
  • 1. Švenčių metu žmonėms yra puiki galimybė susiburti į bendruomenę bei iš arčiau pamatyti, susipažinti su kultūriniu paveldu
  • 2. Švenčių metu atsiskleidžia nematerialinis kultūros paveldas, kuris perduotas mūsų senolių.
  • 3. Nors regionų ir meistų šventės populiariną kultūrinį paveldą, tačiau šių dienų visuomenėje galima įžvelgti, kad šventės yra tiesiog pasilinksminimas ir pasipelnymas.
  • Išvados

Reziumė

Autorius
darbai123
Tipas
Rašinys
Dalykas
Literatūra
Kaina
€1.89
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Rgp 31, 2016
Publikuotas
2016 m.
Apimtis
2 psl.

Susiję darbai