„Meilė – pagrindinė laimės sąlyga. Pagrįskite arba paneikite šį teiginį.“ (Vincas Mykolaitis - Putinas; Marius Katiliškis)

2 psl. / 942 žod.

Ištrauka

Laimė – vienas svarbiausių potyrių žmonių gyvenime. Kiekvienas žmogus, kad ir ką jis bedarytų, stengiasi pasiekti vieną ir tą patį tikslą – tapti laimingu. Laimė yra neapibrėžiama, neapsakoma, jos neįmanoma įsprausti į jokias ribas, net jei ir labai norėtųsi. Tai tokia žmogaus emocinė būsena, kuri jaučiama ne tik viduje, bet ir matoma išorėje. Laimę patiriantis žmogus šypsosi, spindi jo akys. Kiekvienas iš mūsų yra pajutęs šį jausmą, tiks supranta kitaip, nes visiems ją atneša skirtingi dalykai. Vieni laime laiko materialinius daiktus: pinigus, brangias mašinas, papuošalus. Priešingai nuo tokių žmonių kitiems pakanka stebėti žvaigždes, svajoti su artimais ir mylimais žmonėmis. Amerikiečių fizikas, rašytojas Oliveris Vendlis Holmsas yra pasakęs : „Meilė yra pagrindinis raktas nuo laimės vartų.“ . Ir išties, kad ir ką asmuo laikytų laimės šaltiniu, visi sutinkame su tuo, kad mylimas ir mylintis žmogus jaučiasi laimingas.

Sakoma, kad lengviausias būdas tapti laimingu yra padaryti kitą žmogų laimingu. O lengviausia stengtis yra dėl mylimo žmogaus. Meilė yra toks pat neapibrėžtas dalykas, kaip ir laimė. Turbūt todėl šie jausmai taip glaudžiai susiję. Meilę galima apibūdinti kaip patį tyriausią ir gražiausią jausmą. Tai nepaprastas jausmas. Kažkokiam žmogui mes galime pajusti simpatiją, prisirišimą, o tikrą meilę pajuntame iš karto, pirmą akimirką. Tikra meilė visada iš pirmo žvilgsnio. Ir būna, kad viena visam gyvenimui. Kai susitinka du žmonės ir iš pirmo žvilgsnio pamilsta vienas kitą, laikoma vienu didžiausių gyvenimo stebuklų.


Reziumė

Autorius
lv1234
Tipas
Rašinys
Dalykas
Literatūra
Kaina
€1.89
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Gru 18, 2019
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
2 psl.

Susiję darbai

Rašytoja Eglė Nachajienė teigia, kad „į vaikų knygas vis dažniau persikelia mūsų visuomenės bėdos. Vaikai viliojami temomis, kurios anksčiau būtų vadintos suaugusiųjų.“ Pagrįskite arba paneikite šį požiūrį argumentuodami skaitytais kūriniais

Literatūra Rašinys pince18
Rašytoja Eglė Nachajienė teigia, kad „skaitytojai vaikai mėgsta pasakojimus, bet moka vertinti ir charakterius, ir aprašymus. Sugeba įžiūrėti daug svarbių dalykų. Ir jie...