Tėvynės vaizdavimas lietuvių literatūroje

2 psl. / 723 žod.

Ištrauka

Tėvynė – tai šalis, kurioje įkalinta žmogaus siela. Tai ne tik absoliuti žmogus asmenybės šerdis, bet ir tautos laisvė, kalbos savitumas ir spalvinga istorija. Kalbant apie tėvynės svarbą, galima pabrėžti, kad ji aktuali todėl, nes tai didžiausias ryšys, kuris siejasi su žmogumi. Tėvynė tokia aktuali, kad apie ją rašė ir sukūrė jos ypatingą paveikslą patys žymiausi poetai Lietuvoje – Maironis, Donelaitis, Baranauskas ir t.t. Tekant laiko srovei, tėvynė tampa vis labiau svetima, bet tėvynės praradimo motyvai yra ir skirtingi lietuvių literatūroje. Dauguma žmonių emigruoja iš savo tėvynės į kitas šalis ieškoti geresnės vietos, užuot pasilikę savo tėvynėje. Visiems reikėtų stengtis ugdyti savyje meilę tėvynei, kaip taip padarė J. Marcinkevičius, S. Nėris ar Maironis. Nes tėvynė alsuoja žmogaus dvasia, o žmogus tėvynę įprasmina.      


Reziumė

Autorius
jokubauskaitek
Tipas
Rašinys
Dalykas
Literatūra
Kaina
€1.89
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Lie 11, 2020
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
2 psl.

Susiję darbai

Moters vaizdavimas lietuvių literatūroje

Literatūra Rašinys kamilaa
Visais laikais buvo kuriamas moters įvaizdis. Ypač literatūroje moterims buvo sukuriamas vaizdingas jų paveikslas. Galima teigti, kad beveik visais laikais moteris buvo ir...

Dvaro vaizdavimas lietuvių literatūroje

Literatūra Rašinys 2019 m. monii
12 klasės viešosios kalbos planas ir kalbėjimas "Dvaras lietuvių literatūroje“. (Julija Žemaitė, Šatrijos Ragana, Vincas Mykolaitis – Putinas )