Tarpkultūrinė kompetencija ir jos ugdymas

15 psl. / 3184 žod.

Ištrauka

Tarpkultūrinės komunikacijos kompetencijos vystymas turi tris svarbiausias išdavas: žinias, įgūdžius bei požiūrius. Žinios įgalina dalyvį suprasti tarpkultūrinės komunikacijos aspektus apie konkrečios kultūros vertybes ir normas. Taigi, žinios (jos gali būti įgyjamos trumpuoju laikotarpiu) yra tarsi pagrindas likusioms dvejoms išdavoms: įgūdžiams ir požiūriams. Šios išdavos pasiekiamos vidutiniu bei ilguoju laikotarpiu dėl sunkumo daryti dalykus kitokiais būdais nei jie buvo daromi anksčiau. Įgūdžiai efektyviai padeda atlikti ką nors kitoje kultūroje veiksmingai ir deramai, bet sudėtingiau yra mąstyti kaip kitos kultūros žmonės, matyti dalykus teisingu perspektyvos žvilgsniu.
Yra tam tikrų sunkumų dėl tarpkultūrinio vystymo todėl, kad vystytojai ne visada yra šalių ekspertai su visapusiškomis laikmetį atitinkančiomis žiniomis, o informacijos faktai apie konkrečias nacionalines ar etnines kultūras knygose ir tinklalapiuose yra dažnai pasenę arba perdėtai generalizuoti. Dėl to yra gera priežastis anekdotų ir stereotipų egzistavimui, kurie kartais nepristato kultūrų gerais ar tiksliai būdais. Stereotipai ignoruoja žmogaus unikalumo kokybę.
Išvados taip pat pažymi reikšmingumą diskusijos, vykstančios Europoje, bent jau dėl įėjimo į tarpkultūrinį vystymą pareiškimo ir dėl kvalifikacijų profesionalams joje ar norintiems į ją patekti. Tai labai patraukli profesija daugeliui tarptautiškai nusiteikusių ir patyrusių plataus spektro disciplinų diplomantų, kurie arba bando save realizuoti kaip laisvai samdomi darbininkai arba pradeda kaip praktikantai tarpkultūrinio vystymo aprūpintojams. Įėjimo barjerai yra itin žemi. Bet kas, kas gali įtikinti klientus, kad jie turi galimybes tvarkyti vystymo pertrūkius, gali tai daryti, o bet kuris diplomantas, turintis atitinkamo universitetinio laipsnio ar kitos patirties privalumą, gali tapti dažnai nepakankamai apmokamu praktikantu apmokymų kompanijoje.
Galiausiai, dauguma tarpkultūrinio vystymo priklauso nuo žmonių ar netgi vaikų atvirumui svetimai kultūrai ir motyvacijai vystyti savo pačių tarpkultūrinę kompetenciją.


Turinys

  • ĮVADAS3
  • Tarpkultūrinės komunikacijos kompetencijos samprata4
  • Tarpkultūrinis ugdymas6
  • Plėtros metodai7
  • Tarpkultūrinės kompetencijos problematika9
  • Tarpkultūrinės kompetencijos kompleksiškumas10
  • IŠVADOS13
  • Informacijos šaltinių sąrašas14

Reziumė

Autorius
jurgute
Tipas
Referatas
Dalykas
Komunikacija
Kaina
€2.79
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Geg 8, 2012
Publikuotas
2010 m.
Apimtis
15 psl.

Atsiliepimai

Patvirtintas užsakymas
Labai ačiū, darbas buvo tikrai naudingas.

Susiję darbai

Antano Smetonos kalbos jaunimui

Komunikacija Kursinis darbas 2013 m. pince18
Kiekvienas, sakydamas viešąją kalbą, turi mokėti moduliuoti balsą, valdyti gestus, palaikyti grįžtamąjį ryšį su auditorija. R. Koženiauskienė teigia, kad svarbiausios individualios oratoriaus ypatybės...

Jaunimo požiūris į kriminalines naujienas

Komunikacija Referatas kvagne
Temos aktualumas Lietuvos žiniasklaidoje kriminaliniai įvykiai pateikiami kasdien. Pastebima, kad net tokios nelaimės, kaip, pavyzdžiui, medžio užvirtimas ant automobilio vadinamas kriminalu. Taip pat,...