Kaip laviruoti tarp kultūrų. Komunikacijos tarpkultūrinėje aplinkoje tobulinimas

3 psl. / 546 žod.

Ištrauka

Tarpkultūrinė komunikacija – tai mokslo sritis, kuri analizuoja, kaip pasikeitimo informacijos proceso metu vienos kultūros atstovas siunčia pranešimus kitos kultūros atstovams. Viena pagrindinių tarpkultūrinės komunikacijos problemų yra kultūriniai rėmai, kurie apsunkina pranešimo siuntėjo ir gavėjo susikalbėjimą. Kuo didesnis skirtumas tarp kultūrų, tuo didesnė yra tikimybė, kad tarpkultūrinė komunikacija bus nesėkminga.

Kultūrinis skirtingumas yra vienas iš didžiausių iššūkių sėkmingai ir produktyviai tarpkultūrinei komunikacijai. Efektyvus bendravimas su įvairių kultūrų žmonėmis, yra ypač sudėtingas, nes kultūrinis suvokimas formuoja žmonių mąstymą – pasaulio matymą, girdėjimą ir aiškinimą. Taigi žmonėms iš skirtingų kultūrų tie patys žodžiai gali reikšti skirtingus dalykus, net tada, kai jie kalba ta pačia kalba.


Turinys

  • Tarpkultūrinė komunikacija - kas tai;
  • Kultūrinis skirtingumas;
  • Globalizacijos įtaka;
  • Komunikacjos modeliai, kanalai;
  • Apibendrinimas

Reziumė

Autorius
gabrieleva
Tipas
Rašinys
Dalykas
Komunikacija
Kaina
€1.89
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Lap 2, 2016
Publikuotas
2016 m.
Apimtis
3 psl.

Susiję darbai

Tarpkultūrinė kompetencija ir jos ugdymas

Komunikacija Referatas 2010 m. jurgute
Tarpkultūrinės komunikacijos kompetencijos vystymas turi tris svarbiausias išdavas: žinias, įgūdžius bei požiūrius. Žinios įgalina dalyvį suprasti tarpkultūrinės komunikacijos aspektus apie konkrečios kultūros vertybes...

Komunikacijos kultūros organizacijoje tyrimas

Komunikacija Tyrimas 2012 m. dianaba
Kas yra komunikacija organizacijoje? Ar tai tik dalykinis bendradarbiavimas su partneriais, klientais? Ar tai tarpasmeninis bendravimas tarp kolegų, tarp vadovų ir darbuotojų? Visi...

Kaip laviruoti tarp kultūrų

Komunikacija Prezentacija 2016 m. gabrieleva
Prezentacija turtinga paveikslėlių ir vaizdinės medžiagos tema "Kaip laviruoti tarp kultūrų. Komunikacijos tarpkultūrinėje aplinkoje tobulinimas"