Socialinio darbuoto veikla sveikatos priežiūroje

6 psl. / 1399 žod.

Ištrauka

Patirta ir matyta situacija vienoje iš Vilniaus poliklinikų. Vienišos motinos su vaiku skundai apie požiūrį į vienišą motiną ir patirtys sveikatos priežiūros įstaigose.

Vieniša motina su vaiku. Skubanti, išsiblaškiusi, tačiau rami ir santūri. Laiminga ar nelabai, turbūt skirtumo nėra, jeigu ji – vieniša motina su vaiku. Su savo vaiku, bet be savo vyro. Tiksliau, jos gyvenime buvo vyras, galbūt net ir yra, tik negyvena kartu su ja ir vaiko rytais į darželį nepalydi. Ir iš darželio neparveda. O visgi... Poliklinikoje yra žiūrima kaip į visišką nelaimėlę. Tarsi ta mama vieniša, ar ne, tačiau „pasidarė“ vaiką, panaudojusi tam reikalui patikimą donorą. Su tokiu požiūriu sveikatos priežiūros įstaigose susiduria gana dažna vieniša, skubanti motina su vaiku.

O ir kai kurių gydytojų požiūris stebina, kad visi “daiktai”, kurie trukdo, turi būti likviduoti - apsigimę kūdikiai, invalidai, nukaršę senukai. Šalin iš kelio, iš akių, iš širdies visi šliaužiojantys, dvokiantys, kažko norintys, mano ramybę drumsčiantys.


Reziumė

Autorius
rasa13
Tipas
Referatas
Dalykas
Socialinis darbas
Kaina
€2.15
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Gru 1, 2015
Publikuotas
2009 m.
Apimtis
6 psl.

Susiję darbai