Investicinio gyvybė draudimo palyginamoji analizė SEB VB gyvybės draudimo ir SAMPO life Lietuva

14 psl. / 2653 žod.

Ištrauka

Draudiminė veiklos formavimasis siekia pačius ankstyviausius laikus. Kelionės, prekių gabenimas jūra ir sausumos keliais buvo susiję su nemažais pavojais. Tai ir buvo prielaidos atsirasti draudiminei veiklai. Ilgainiui buvo pastebėta, kad draudimo veikla gali būti ir neblogą pelną duodantis verslas. Tačiau laikui bėgant augo ir draudimo kompanijų skaičius, todėl formuojantis draudiminei rinkai kompanijos buvo priverstos siūlyti naujus draudimo produktus, mažinti draudimo paslaugų kainas bei pritraukti kuo daugiau naujų vartotojų.
Drausdamiesi žmonės siekė ne tik apsaugoti savo turtą, bet ir garantuoti kokia nors kompensacija gyvybės netekimo atveju. Nors gyvybės draudimo užuomazgų jau aptinkame ir Senovės Romoje, tačiau paskutiniaisiais dešimtmečiais jis įgavo ypač didelę reikšmę. Šiuo metu nemažai tiek Lietuvos tiek pasaulio draudimo bendrovių teikia įvairiausias gyvybės draudimo paslaugas.
Šiame darbe bus išanalizuotos populiariausios draudimo paslaugos didžiausiose bankų draudimo bendrovėse bei pateikti pasiūlymai, kurioje bendrovėje ir kokiomis sąlygomis geriausiai draustis vienokiu ar kitokiu gyvybės draudimu. Kadangi Lietuvoje yra tik trys prie bankų įsteigtos gyvybės draudimo bendrovės Hansa gyvybės draudimas, SEB VB gyvybės draudimas ir Sampo gyvybės draudimas. Šioje analizėje yra naudojama gyvybės draudimo bendrovių informacija apie siūlomas paslaugas, bei pagrindinę svarbą analazei turi bendrovių gyvybės draudimo skaičiuoklės.
Darbo tikslas – susipažinti su UAB „SEB VB gyvybės draudimas“ ir UAB „Sampo Life gyvybės draudimas“ investiciniu gyvybės draudimu ir palyginti šį draudimą paminėtose bendrovėse.
Darbo objektas: UAB „SEB VB gyvybės draudimas“ ir UAB „Sampo Life gyvybės draudimas“ investiciniu gyvybės draudimas
Darbo uždaviniai:
• Pateikti UAB „SEB VB gyvybės draudimas“investicinio gyvybės draudimo taisykles;
• Pateikti UAB „Sampo Life gyvybės draudimas“ investicinio gyvybės draudimo taisykles;
• Išnagrinėti ir palyginti investicinio gyvybės draudimo taisykles šiose įmonėse
• Pateikti rekomendacijas dėl draudimo bendrovės pasirinkimo.
Darbo metodika: palyginamoji UAB „SEB VB gyvybės drausimas“ 2008 lapkričio 1d. Redakcija investicinio gyvybės draudimo taisyklių Nr. 012 ir UAB „Sampo life gyvybės draudimas“ 2005 m. liepos 1d. su 2008 m. lapkričio1 d. 99p pakeitimu redakcija investicinio gyvybės draudimo taisyklių Nr. 002 analizė.


Reziumė

Autorius
pikonas
Tipas
Referatas
Dalykas
Draudimas
Kaina
€2.41
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Lie 2, 2012
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
14 psl.

Susiję darbai