Draudimo bendrovių „PZU lietuva gyvybės draudimas“ ir „Compensa life vienna insurance group se“ investicinio gyvybės draudimo paslaugos palyginimas

21 psl. / 4651 žod.

Ištrauka

Pastaruoju metu gyvybės draudimo rinka Lietuvoje auga ypač sparčiai. Galime pasidžiaugti, kad vis daugiau žmonių rūpinasi savo ateitimi, planuodami savo esamus ir būsimus finansų srautus. Gyvybės draudimas yra glaudžiai su tuo susijęs. Šiandien gyvybės draudimą reikėtų nagrinėti dviem aspektais – kaip finansinę pagalbą atsitikus nelaimei ir kaip investavimo priemonę.

Gyvybės draudimo paskirtis – užtikrinti šeimos finansinį saugumą apdraustajam susirgus, tapus neįgaliu ar net mirus. Tačiau tai tik viena šio draudimo pusė. Kalbant apie gyvybės draudimą nereikėtų pamiršti, kad gyvybės draudimas yra ir vienas iš būdų taupyti lėšas ateičiai.

Kaupiamasis investicinis gyvybės draudimas - tai yra kaupiamasis gyvybės draudimas, kuomet visa su investavimu susijusi rizika tenka draudėjui (draudėjas nusprendžia kur investuoti kaupiamas lėšas. „Skaidresnis“ nei kaupiamasis gyvybės draudimas: draudėjas žino rizikos mokesčius, skirtus gyvybės draudimo draudiminių įvykių rizikai padengti ir administravimo mokesčius, skirtus draudimo sutarties administravimo išlaidoms padengti.

Investicinis gyvybės draudimas Lietuvoje dar neturi gilių šaknų ir pradėtas vykdyti tik nuo 1997 m. Vienareikšmio atsakymo, kuriam asmeniui kokią draudimo rūšį rinktis, nėra, nes tai priklauso nuo daugelio sąlygų - draudimosi tikslo, kokią riziką asmuo nori drausti, draudimo laikotarpio, investavimo patirties ir t. t. Tikėtina, kad, esant ilgam sutarties terminui (10-20 metų), didesnę investicijų grąžą duos investicinis gyvybės draudimas.

Darbo uždaviniai:

  1. Aptarti gyvybės draudimo samprata
  2. Išsiaiškinti investicinio gyvybės draudimo sąvoką
  3. Pateikti kriterijus pagal kuriuos bus vertinamos draudimo bendrovės
  4. Išanalizuoti draudimo bendrovių veiklą pagal kriterijus

Turinys

  • ĮVADAS3
  • 1. TEORINĖ DALIS4
  • 2. PRAKTINĖ DALIS9
  • IŠVADOS IR SIŪLYMAI20
  • LITERATŪROS SĄRAŠAS21

Reziumė

Autorius
karolyt
Tipas
Kursinis darbas
Dalykas
Draudimas
Kaina
€7.32
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Kov 23, 2015
Publikuotas
2012 m.
Apimtis
21 psl.

Susiję darbai