Mokesčių administravimo procedūrų tobulinimas

9 psl. / 1955 žod.

Ištrauka

Įvadas

Mokesčių administravimas – mokesčių administratoriaus funkcijų įgyvendinimas, taip pat mokesčių ir kituose įstatymuose nustatytų mokesčių administratoriaus ir mokesčių mokėtojo pareigų vykdymas ir teisių įgyvendinimas. Mokesčių administravimas vykdomas per specialias procedūras – mokesčių administratoriaus veiksmus, atliekamus, įgyvendinant jo funkcijas, taip pat mokesčių administratoriaus ir mokesčių mokėtojo veiksmus, atliekamus vykdant pareigas ir naudojantis teisėmis, nustatytomis mokesčių įstatymuose.

Norint sudaryti galimybę apmokestinamiesiems asmenims, teikiantiems elektronines paslaugas, registruotis PVM mokėtoju tik vienoje valstybėje narėje ir visas savo PVM prievoles, susijusias su šiomis elektroninėmis paslaugomis, vykdyti per tą valstybę narę, kurioje asmuo užsiregistravo PVM mokėtoju buvo sukurta MOSS sistema. Lietuvoje ji yra vykdoma nuo 2015 metų sausio 1 dienos. Ji palengvina PVM mokėjimą į kitas ES šalis, kadangi šis mokestis sumokamas toje šalyje, kur asmuo užsiregistravo PVM mokėtoju ir VMI kitų valstybių mokesčių administratoriams perduos deklaracijos kopiją bei persiųs sumokėtą mokestį. Nebelieka prievolės atskirose ES šalyse registruotis PVM mokėtoju.

Darbo tikslas: Išanalizuoti valstybinės mokesčių inspekcijos MOSS sistemą

Darbo uždaviniai:

  1. Išnagrinėti, kam yra skirta VMI MOSS sistema.
  2. Išanalizuoti, kokias paslaugas teikiant verta naudotis VMI MOSS sistema.
  3. Išsiaiškinti, kaip registruotis ir kaip naudotis VMI MOSS sistema.


Turinys

  • Turinys
  • Įvadas
  • Valstybinės mokesčių inspekcijos MOSS sistema
  • PVM mokėtojų paslaugos
  • VMI MOSS sistemos naudojimasis
  • Išvados

Reziumė

Autorius
nori123
Tipas
Referatas
Dalykas
Finansai
Kaina
€2.28
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Kov 20, 2016
Publikuotas
2015 m.
Apimtis
9 psl.

Susiję darbai

Mokesčių administravimo vertinimas tarptautiniu mastu

Finansai Kursinis darbas 2011 m. ausruks
"Esminiai apmokestinimo principai, gyventojams tenkanti mokesčių našta, mokesčių surinkimas į šalies biudžetą aktualūs klausimai. Tai rodo temos aktualumą tiek teoriniu, tiek praktiniu požiūriu....

Norvegijos mokesčių sistema

Finansai Referatas 2012 m. ievpald
Kiekviena valstybė, veikdama per parlamentą ir valdymo organus, atlieka daug funkcijų – apsaugos, gamybinės ir komercinės veiklos, vystymo šalyje (švietimo, mokslo, meno) ir...

Mokesčių audito naudos vertinimas

Finansai Kursinis darbas 2014 m. soul_crash
Rašto darbe įvertinama mokesčių audito teikiama nauda. Šiam tyrimui atlikti pasirinkta anketinė apklausa, publikuota viešojoje erdvėje.