Lenkijos fiskalinės politikos vertinimas Pasaulio finansų krizės kontekste

13 psl. / 3384 žod.

Ištrauka

Įvadas.

Kiekviena šalis turi savo fiskalinę politiką, kuri sudaro šalies mechanizmo veikimo pagrindą. Todėl verta atkreipti dėmesį į fiskalinės politikos svarbą ir į tai, kaip daug galima pasiekti priimant teisingus sprendimus jos valdyme. To puikų pavyzdį pateikė mūsų kaimynė Lenkija.

2007 metais JAV prasidėjusi krizė žaibišku greičiu tapo viso pasaulio krize. Ji be jokios abejonės išsiskyrė savo mastais kadangi palietė daugelio pasaulio šalių ekonomikas. Tuo metu kai 2009 metais Lietuva grūmėsi su sunkumais ir įvairiais būdais bandė suvaldyti į recesiją patekusią šalies ekonomiką, Lenkijai susiklosčiusią situaciją pavyko sureguliuoti ir tapti vienintele Europos šalimi, kuri tuo metu nepatyrė krizės.

Kyla klausimas – kaipgi tai atsitiko? Šiame darbe bandysiu išsiaiškinti kokie būtent sprendimai buvo priimami, kad Lenkiją pradėta vadinti visos Europos ekonomikos žvaigžde ir ši šalis sugebėjo iš krizės išeiti iškelta galva.

Nors krizė liko praeityje, tačiau šis klausimas be jokios abejonės yra aktualus ir šiandien. Istorija mėgsta kartotis ir nors ne visada tinkamai mokomės iš savo praeities klaidų, verta imti pavyzdį iš tų, kurie tokių klaidų nepadarė.

Darbo objektas. Lenkijos fiskalinė politika.

Darbo tikslas. Įvertinti Lenkijos fiskalinę politiką Pasaulio finansų krizės metu.

Darbo uždaviniai. Lenkijoje vykdomos politikos ypatumų vertinimas Pasalio finansų krizės kontekste.

Darbo metodai. Literatūros analizė, loginė analizė, palyginamoji analizė, statistinė analizė, koreliacinė analizė.

Literatūra. Darbe naudoti literatūros šaltiniai – moksliniai straipsniai ir publikacijos.


Reziumė

Autorius
anett
Tipas
Referatas
Dalykas
Ekonomika
Kaina
€2.67
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Rgp 30, 2017
Publikuotas
2014 m.
Apimtis
13 psl.

Susiję darbai