Profesinės veiklos gairės

9 psl. / 1652 žod.

Ištrauka

Šiandieninėje visuomenėje yra keletas svarbių vertybių, kurias privalo turėti pedagogas, siekiantis geriausio rezultato vaiko mokymosi raidoje. Todėl toliau išvardinsiu, mano manymu, svarbiausius aspektus siekiant gero pedagogo vardo.

  • Šimtaprocentinis atsidavimas.

Pedagogo vardas jau pats iš savęs nusako, kad jis yra vedlys. Jo užduotis yra vesti vaikus teisingu gyvenimo keliu. O tai padaryti galima tik atiduodant save šiam darbui šimtu procentų.  Taip ugdytojas parodo, jog  dirba ne iš pareigos, o dėlto kad  jam patinka mokyti vaikus. Tai darydamas jis ir pats tobulėja. Dirbti taip, kad mokiniai kuo geriau suprastų ir įsisavintų jiems skirtą medžiagą, niekuomet nepasiduoti, nenuleisti rankų ir stengtis iš visų jėgų, – tai ir yra viskas, ką gali padaryti pedagogas.

  • Pozityvi energija.

Kiekvieną dieną pedagogas turi pripildyti pozityvia energija savo darbo vietą. Juk visada malonu ateiti į klasę ir matyti besišypsančius žmones. Taip pat reiktų išmokti palikti savo nuotaikas namie. Nesvarbu, kad pedagogas prastai miegojo ar jį kažkas suerzino, jis niekuomet to neturėtų parodyti vaikams. Kadangi mokytojas vaikams yra autoritetas, todėl svarbu nuolatos būti teigiamai nusiteikusiam, laimingam ir besišypsančiam. Teigiama energija yra užkrečiama, būtent dėl to ją ir reikia skleisti.

  • Gebėjimas megzti ir palaikyti asmeninius ryšius.

Vaikams svarbu jausti pasitikėjimą jais, todėl būtina pažinti savo mokinius, sužinoti, kuo jie domisi – taip pedagogas ras tinkamus  būdus  užmegzti su jais ryšį. Nepamiršti vaikams atskleisti ir kuo pats mokytojas domisi, kad būtų abipusiai santykiai. Toks, artimos aplinkos, palaikymas gali būti naudingas parenkant skirtingus mokymosi metodus.

  • Noras keistis.

Gyvenime ne visada viskas vyksta pagal planą. Tai ypač tinka mokymo procesui apibūdinti. Todėl svarbu būti lankstiems, prisitaikantiems, leistis nešamiems pokyčių srovės. Užuot pergyvenę dėl pasikeitusių situacijų, ugdytojai turėtų sutikti juos išskėstomis rankomis ir parodyti, kad puikiai geba įveikti bet kokius iššūkius.


Turinys

  • Ugdymo filosofija (profesinės vertybės, ugdymo tikslai, ugdymo paradigma)
  • Mokymosi teorijos
  • Mokyklos kultūra ir mokymosi aplinkos (asmeninė, sociokultūrinė, fizinė aplinka)
  • Mokymosi metodai (didaktinės nuostatos)
  • Ugdymo rezultatai (mokinio kompetencijos)

Reziumė

Autorius
gilmoras13
Tipas
Referatas
Dalykas
Pedagogika
Kaina
€2.15
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Sau 21, 2019
Publikuotas
2019 m.
Apimtis
9 psl.

Susiję darbai