Nekilnojamojo turto ir investicijų teorija

20 psl. / 5067 žod.

Ištrauka

Temos aktualumas. Nesvarbu, ar ekonomika klesti ar susiduria su sunkumais, nekilnojamojo turto rinka visuomet išlieka dėmesio centre ir sulaukia įvairių tiek gyventojų, tiek specialistų vertinimų. Tai natūralu, nes nekilnojamasis turtas vaidina svarbų vaidmenį tiek bendrai ekonominiu aspektu, tiek ir svarbus kiekvienam žmogui asmeniškai.


Nekilnojamasis turtas, jo vertė, rinkos pokyčiai turi didelę įtaką šalies ekonomikai, nes būtent nekilnojamasis turtas sudaro daugiau nei pusę Lietuvos nacionalinio turto. Nekilnojamojo turto rinka sudaro sąlygas efektyviau panaudoti žemę ir kitą nekilnojamąjį turtą. Didelis nekilnojamojo turto sandorių skaičius šalies mastu daro teigiamą poveikį bendrai šalies ekonomikai.


Nekilnojamajam turtui, vertinant investicijų požiūriu, būdinga tam tikra specifika, išskirianti nekilnojamąjį turtą iš kitų investavimo objektų. Investavimas į nekilnojamąjį turtą nagrinėjamas nekilnojamojo turto projektų kontekste ir vertinamas projektiniu požiūriu t.y. efektyvumui vertinti taikomos investicinių projektų vertinimo metodikos, atsižvelgiant į nekilnojamojo turto projektų specifiką


ir ypatumus.


Vertinant investicijų į nekilnojamąjį turtą sprendimus, svarbiausia yra išsiaiškinti, ar investuotos lėšos grįš. Konkrečių kiekvieno investuotojo tikslų pasiekimas gali būti vertinamas taikant įvairius kriterijus, atsižvelgiant į įvairius apribojimus. Galima teigti, kad investavimo procesas yra rizikos ir naudos palyginimo analizavimo priemonė.


Tyrimo problema. Vertinti ir prognozuoti nekilnojamojo turto rinkos perspektyvas pakankamai sunku. Procesas reikalauja nuodugnios, gilios rinkos analizės, kadangi nekilnojamojo turto rinka savo specifiškumu yra labai sudetinga - sudetinga ne tik tuo, nes didelę įtaką daro valstybės leidžiami įstatymai, šalyje vykstantys biurokratiniai veiksmai, priklausomybė nuo kitų sričių vystymosi, bet ir dėl galybės kitų nekilnojamojo turto rinką supančių ir įtakojančių veiksnių.


Tyrimo objektas – investicijos į nekilnojamą turtą.


Tyrimo tikslas – išnagrinejus teorinius nekilnojamojo turto ir investicijų aspektus nustatyti jų tarpusavio sąryšį ir atlikti investicijų į nekilnomąjį turtą vertinimo analizę.


Tyrimo uždaviniai:


1. Apibrėžti nekilnojamojo turto sampratą, išanalizuoti jo savybes.


2. Išanalizuoti nekilnojamojo turto rinką, jos segmentavimą.


3. Apibrėžti investicijų sanpratą, išanalizuoti jų klasifikacijas.


4. Išanalizuoti investavimo būdus.


5. Išanalizuoti investicijų į nekilnojamąjį turtą vertinimo metodus.


Tyrimo metodika:


1. Mokslinės literatūros analizė.


2. Statistinių duomenų analizė.


3. Anketinė apklausa.


Darbo struktūra. Šį baigiamąjį darbą sudaro: įvadas, 2 skyriai, išvados, naudotos literatūros sąrašas (???? šaltiniai), priedai, anotacija lietuvių kalba, anotacija anglų kalba, santrauka lietuvių kalba, santrauka anglų kalba. Darbo duomenis iliustruoja ??? lentelės ir ??? paveikslai. Darbo apimtis - ??? puslapiai (be priedų).


Pirmojoje, teorineje dalyje analizuojama nekilnojamojo turto samprata, nagrinejami nekilnojamojo turto rinkos unikalumą sąlygojantys veiksniai bei išskiriami pagrindiniai šios rinkos segmentavimo būdai ir segmentai. Taip pat nagrinejama investicijų klasifikacija, jų samprata, nes nekilnojamojo turto rinkos pokyčiai bei vykstančios tendencijos yra glaudžiai susijusios su investicijomis, kuriomis ir vertinama nekilnojamojo turto rinka. Antroje, praktinėje dalyje ??????????


Turinys

  • VADAS            
  • Nekilnojamasis turtas ir investicijos
  •     1.1. Nekilnojamasis turtas
  •           1.1.1. Nekilnojamojo turto sąvokos samprata         
  •           1.1.2. Nekilnojamojo turto savybės       
  •           1.1.3. Nekilnojamojo turto rinka       
  •     1.2. Investicijos į nekilnojamąjį turtą         
  •           1.2.1. Investicijų sąvokos samprata    
  •           1.2.2. Investicijų klasifikacija
  •     1.3. Nekilnojamojo turto investicijų vertinimo metodai          
  • LITERATŪRA            
  •  

Literatūros sąrašas

Į



  1. Aleknavičius A. Nekilnojamo turto vertinimas. Vadovėlis aukštųjų mokyklų studentams. - Kaunas: Ardiva, 2008. - 186 p. – ISBM 978-9955-896-37-1.

  2. Buškevičiūtė E., Mačerinskienė I. Finansų analizė. - Kaunas: Technologija, 1998. – 246 p. - ISBN 9986-13-603-2.

  3. Dosso J. et. al. Real state, 12th edition. - Prentice Hall, 1995. - 600 p.

  4. Dubinas V. Nekilnojamojo turto rinka. - Vilnius: Lietuvos informacijos institutas, 1997. – 95 p. - ISBN 9986–12–135–0.

  5. Ficek E.F. et. al. Real estate principles and practices, 6th edition. - Macmillan publishing company, 1994. - 672 p.



Reziumė

Autorius
rasa13
Tipas
Referatas
Dalykas
Vadyba
Kaina
€3.06
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Sau 27, 2023
Publikuotas
2014 m.
Apimtis
20 psl.

Susiję darbai

Vadybos teorija ir istorija

Vadyba Kursinis darbas 2011 m. elenutea
Pirmosios vadybos teorijos buvo orientuotos į privatų sektorių, pirmiausia į pramonę, nes tuo metu buvo didelis suinteresuotumas padidinti pramonės gamybos našumą ir efektyvumą....

Nekilnojamojo turto vertinimo ataskaita

Vadyba Kursinis darbas 2011 m. all_in
Apskaičiuota individualaus gyvenamojo namo rinkos vertė lyginamuoju metodu, pateikta rinkos analizė bei bendra teorinė dalis reikalinga visų tipų nekilnojamojo turto vertinimo ataskaitoje.

„Žarija“ investicijų projekto vertinimas

Vadyba Kursinis darbas linadina
Darbo aktualumas. Kiekviena įmonė gali uždirbtą pelną laikyti banke grynųjų pinigų pavidalu, išmokėti akcininkams kaip dividendus bei panaudoti kitiems vienkartiniams poreikiams tenkinti ir...