Apsauga nuo Dos atakų

14 psl. / 2540 žod.

Ištrauka

Pagrindiniai šiame darbe naudojami terminai yra: DoS ataka (angl. Denial of Service – „atsisakymas aptarnauti“) ir DDoS ataka (Distributed Denial of Service – „paskirstytas atsisakymas aptarnauti“).

Už viską gyvenime tenka mokėti, ir tai įsiskverbė į visas žmonių veiklas. Tame tarpe ir internetas, kuris šiuo metu žymiai palengvina gyvenimą. Interneto dėka žmones gauna galimybę ne tik rasti reikiamą ir naudingą informaciją, bet ir bendrauti ir vesti savo biznį. Ar verta minėti, kad kiekis Interneto naudotojų nesustabdomai auga? Bet, kartu su paprastais naudotojais auga ir sukčiautojų skaičius, kurie vykdo savo veiklą bendrame tinkle. Sukčiautojai naudoja pačius įvairiausius virusus, o paskutiniu metu dar praktikuoja ir tokią veiklą kaip DDoS atakas.

Kada gi atsirado DoS ataka? Specialistų nuomonė skiriasi. Vieni sako, kad pirmą kartą šis reiškinys buvo užfiksuotas 1996 metais, o po trijų metų, 1999 metais tapo jau globalia problema arba, kitaip tariant globalia problema. Būtent tuo metu DDoS atakos sukelia darbo nesklandumus tokiu žymiu tinklapių kaip Yahoo, eBay, Amazon ir CNN.

Įdomu, kad anksčiau pati DoS ataka buvo teigiamu reiškinių, nes ją naudojo tam, kad pratestuoti kanalų patikimumą ir ištirti sistemų ištvermę. Taigi, panašios atakos atsirado gana seniai, bet apsauga nuo DoS atakų pradėta rūpintis tik pastaruoju metu.

DoS atakos yra labai pavojingu hakerių puolimu būdu, todėl apsauga nuo DoS atakų yra vienas iš pagrindinių klausimų, kuriuos aptarinėja kompanijose, kurių veikla susieta su darbu Interneto tinkle.


Turinys

  • Įvadas3
  • 1. DoS atsiradimo priežastys4
  • 2. Pagrindinės savybės, kuriomis pasižymi DoS atakos5
  • 3. DDoS atakų tipai6
  • 4. Pagrindiniai apsaugos metodai nuo DDoS atakų11
  • Išvados13
  • 5. Literatūra14

Reziumė

Autorius
meduolis
Tipas
Referatas
Dalykas
Informatika
Kaina
€2.41
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Sau 30, 2013
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
14 psl.

Susiję darbai

Slowloris denial of service ataka

Informatika Referatas meduolis
Gyvename informacijos amžiuje ir galima drąsiai sakyti, kad internetu naudojamės kasdien. Internetas tapo natūralia priemone naujienų skaitymui, apsipirkimui, mokymuisi bei pramogoms. Tačiau dauguma...

Asmens duomenų apsauga (skaidrės)

Informatika Prezentacija 2018 m. adelė007
Vidurinės mokyklos 11-12 klasės pristatymas apie asmens duomenų apsaugą. Įdomus, įtraukiantis, su logiškomis išvadomis. Pristatyme taip pat paminėtos net keli teisės aktai, nagrinėjantys...