Dydžių serijacijos tyrimas

12 psl. / 1765 žod.

Ištrauka

Visi žmonės nuolatos kažko mokosi. Vaikai dažniausiai visko išmoksta mokykloje, tačiau, kad galėtų į ją eiti, jiems reikia tam tikrų žinių. Vyresnis ikimokyklinio amžiaus vaikas jau gali suvokti tam tikrus vaizdinius, atspindinčius esminius įvairių tikrovės sričių dėsningumus. Rengiant vaiką moklyklai taip pat yra labai svarbu suteikti jam rašymo, skaitymo, skaičiavimo bei uždavinių sprendimo pagrindus.

„Serijavimas reiškia objektų dėliojimą į serijas lyginant tos pačios klasės objektus pagal tam tikrus požymius“, teigia Rita Žukauskienė.

Vaiko mąstymą reikia vystyti, kad vaikas galėtų išspręsti sunkesnes užduotis. Tokias užduotis vaikai dažniausiai pradeda spręsti tik mokykloje, tačiau nemažai panašių uždavinių vyresnieji ikimokyklinio amžiaus vaikai turėtų pradėti spręsti darželiuose.

Vaizdinis mąstymas - kai vaikas mąsto vaizdais ir sprendžia uždavinį įsivaizduodamas realų veiksmą. Loginis mąstymas – kai vaikas mąstydamas sugeba atitrūkti nuo tikrų daiktų ir mąstyti ženklais.

Ž.Piagett ir jo bendradarbių atlikti tyrimai įrodė, jog jau šešerių metų vaikas suvokia, jog vietos, padėties ar santykių keitimas tarp tam tikrų objektų jų pačių nekeičia, nes jų pastovūs bruožai išlieka.


Turinys

  • Turinys
  • Įvadas3
  • Metodika4
  • Rezultatai ir jų analizė6
  • Išvados10
  • Literatūra11
  • Priedai12

Reziumė

Autorius
sin96
Tipas
Tyrimas
Dalykas
Psichologija
Kaina
€1.71
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Spa 26, 2015
Publikuotas
2015 m.
Apimtis
12 psl.

Susiję darbai

Tyrimas: reklamos įtaka žmogui

Psichologija Tyrimas 2009 m. alanytia
Reklama sudaro didelę visuomenės gyvenimo dalį. Reklamą mes matome ir girdime visur, važiuojant automobiliu klausomės radijo, namuose žiūrime televiziją, eidami mieste aplink matome...

Weberio - Fechnerio dėsnio tyrimas

Psichologija Laboratorinis darbas megstufeta
Darbo tikslas: nustatyti, ar galioja Weberio-Fechnerio dėsnis tiriant 400px, 200px, 100px, 50px tiesių ilgio įvertinimą. Metodika Tiriamasis: studentė, su nežymiai sutrikusiu...

Weberio – Fechnerio dėsnio tyrimas

Psichologija Referatas 2018 m. 19g97
Jutimas yra procesas, kai mūsų jutimo receptoriai ir nervų sistema priima bei pateikia aplinkos dirgiklių energiją (Myers, 2008). Jutimo operacija prasideda receptoriuose, kai...