Tikslieji ir gamtos mokslai / Biologija

Maisto produktų tinkamumo subalansuotai mitybai įvertinimas

0 atsiliepimų
Autorius:

Jogurtas su braškėmis ir bifido bakterijomis ActiRegularis (Bifidobacterium DN-173010)

  1. Organinių medžiagų santykis (A:B:R) – 4:1:1
  2. 100g energetinė vertė: 386kJ/92kcal. Viename indelyje yra viena porcija. Viena porcija  (120g) sudaro 5% RVK (referencinis vidutinio suaugusio asmens vartojimo kiekis (8400kJ/2000kcal)).
  3. Maisto priedai:

Tirštiklis: pektinas (maistinių skaidulų šaltinis, dažniausiai išskiriamas iš citrusinių vaisių);

Dažiklis: karminas (ryškiai raudonas pigmentas, gamintas iš vabzdžių košenilių);

Kvapioji medžiaga (PSO ekspertų komitetas yra nustatęs tam tikrus leidžiamus per parą suvartoti atskirų kvapiųjų medžiagų kiekius, todėl šalutinio poveikio nėra).

  1. Vitaminų nėra.
  2. Mineralinės medžiagos:
  3. Kalcis (130mg). Kalcis dalyvauja susidarant kaulams ir dantims, susitraukiant skeleto ir širdies raumenims, jis reikalingas nervų sistemos, vidinės ir išorinės sekrecijos liaukų veiklai, kraujo krešėjimo procesams.
  4. Šis jogurtas puikiai tinka besilaikantiems tinkamos mitybos principų, nes jame yra gyvųjų jogurto kultūrų (įprastų jogurto bakterijų bei paildomų bifidobakterijų). Tačiau mane nuo jo atbaidė faktas, kad jo sudėtyje yra karmino, kuris suteikia spalvą, o yra gaminamas iš vabzdžių. Be to, šio jogurto organinių medžiagų santykis tiesiog idealus.

 

Darbo tipas:
Dalykas:
Apimtis:
1943 žodžiai (-ų)
Lygis:
Mokykla
Atsisiųsti

Turinys

  • Tyrimas, kuriame apžvelgiami maisto produktai, aprašomas jų tinkamumas, analizuojama sudėtis, žala ir nauda žmogaus organizmui, apibendrinama.

Jums gali būti aktualu

Vartotojai, įsigyję šį darbą, taip pat peržiūrėjo
Mityba ir maisto medžiagos. Paruoštukė
Paruoštukė Mityba ir maisto medžiagos. Paruoštukė

Maistas–tai medžiaga, kurią gyvūnas gauna iš supančios aplinkos ir naudoja tai kaip energijos šaltinįar kūno [...]

Maisto produktų juslinės savybės. Šokoladinio sviesto juslinis įvertinimas. Juslinio profilio sudarymas (skonio, aromato, tekstūros profilio sudarymas)
Referatas Maisto produktų juslinės savybės. Šokoladinio sviesto juslinis įvertinimas. Juslinio profilio sudarymas (skonio, aromato, tekstūros profilio sudarymas)

Juslinė analizė, juslinis vertinimas – produkto organoleptinių savybių vertinimas jutimo organais. Maisto moksle juslinė analizė [...]

Kenksmingieji junginiai, susidarantys maisto produktus  perdirbant ir juos laikant
Referatas Kenksmingieji junginiai, susidarantys maisto produktus perdirbant ir juos laikant

Daug maisto produktų yra ne tik nenaudingi, bet netgi kenksmingi organizmui. Taigi būtina išsamiai [...]

Ochratoksinas A grūdinėse žaliavose ir grūdiniuose maisto produktuose
Prezentacija Ochratoksinas A grūdinėse žaliavose ir grūdiniuose maisto produktuose

Žmonės, valgydami ekologiškai švarius produktus, gali ne stiprinti sveikatą, bet atvirkščiai iš lėto intoksikuoti savo [...]

Sveika ir subalansuota mityba sportuojant
Kursinis darbas Sveika ir subalansuota mityba sportuojant

ĮVADAS Mūsų organizmas susideda iš molekulių, kurias gauname iš maisto. Gyvenimo eigoje mes suvalgome [...]

Gliukozės nustatymas maisto produktuose
Laboratorinis darbas Gliukozės nustatymas maisto produktuose

Teorinis įvadas Gliukozė -  balta, skaidri kristalinė medžiaga, gerai tirpstanti vandenyje. Jos molekules jungia daug vandenilinių [...]

Vienos paros mitybos įvertinimas
Laboratorinis darbas Vienos paros mitybos įvertinimas

Darbo eiga Skysčių poreikio įvertinimas: Pirmieji 10 kg kūno masės                       1000 ml Antrieji 10 kg kūno masės                       [...]

Maisto produktų higiena
Konspektas Maisto produktų higiena

Gyvulių priešskerdiminė apžiūra Inspektorius turi sugebėti atpažinti vietinius ar bendrus pakitimus dar esant gyvuliui gyvam, padaryti [...]

Cheminiai maisto priedai pieno produktuose
Prezentacija Cheminiai maisto priedai pieno produktuose

•Susipažinti su cheminiais priedais pieno produktuose ir apžvelgti jų kenksmingumą organizmui.  •. Išanalizuoti kenksmingas medžiagas pieno [...]

Funkciniai maisto produktai ir maisto papildai
Referatas Funkciniai maisto produktai ir maisto papildai

Skirtingai nuo plačiai paplitusio nanotechnologijų vartojimo mikroelektronikoje, erdvėlaivių pramonėje ir farmacijos pramonėje, maisto pramonėje jų [...]

Naujų maisto produktų kūrimas
Kursinis darbas Naujų maisto produktų kūrimas

       Švilpikai su pieno-spirgučių padažu yra vienas iš tradicinių autentiškų Aukštaitijos regiono paveldo patiekalų. Aukštaičiai [...]

Greitai gendantys maisto produktai
Referatas Greitai gendantys maisto produktai

Japonų mokslininkai nustatė, kad išsivysčiusiose šalyse gyvenantys žmonės suvalgo apie 50 proc. daugiau maisto, negu [...]

Greitai gendančių maisto produktų teisinis reguliavimas
Prezentacija Greitai gendančių maisto produktų teisinis reguliavimas

Greitai gendančių maisto produktų teisinis reguliavimas. Šio darbo tikslas yra išnagrinėti greitai gendančių maisto produktų [...]

Naujo produkto įvedimas į rinką (greito maisto užkandinė)
Referatas Naujo produkto įvedimas į rinką (greito maisto užkandinė)

Temos aktualumas: Šiame darbe aptarsime savo naujo produkto įvedimą į rinką. Mūsų įmonė „Bistro“ naujai įsikūrusi [...]