Maisto produktų tinkamumo subalansuotai mitybai įvertinimas

16 psl. / 1943 žod.

Ištrauka

Jogurtas su braškėmis ir bifido bakterijomis ActiRegularis (Bifidobacterium DN-173010)

  1. Organinių medžiagų santykis (A:B:R) – 4:1:1
  2. 100g energetinė vertė: 386kJ/92kcal. Viename indelyje yra viena porcija. Viena porcija (120g) sudaro 5% RVK (referencinis vidutinio suaugusio asmens vartojimo kiekis (8400kJ/2000kcal)).
  3. Maisto priedai:

Tirštiklis: pektinas (maistinių skaidulų šaltinis, dažniausiai išskiriamas iš citrusinių vaisių);

Dažiklis: karminas (ryškiai raudonas pigmentas, gamintas iš vabzdžių košenilių);

Kvapioji medžiaga (PSO ekspertų komitetas yra nustatęs tam tikrus leidžiamus per parą suvartoti atskirų kvapiųjų medžiagų kiekius, todėl šalutinio poveikio nėra).

  1. Vitaminų nėra.
  2. Mineralinės medžiagos:
  3. Kalcis (130mg). Kalcis dalyvauja susidarant kaulams ir dantims, susitraukiant skeleto ir širdies raumenims, jis reikalingas nervų sistemos, vidinės ir išorinės sekrecijos liaukų veiklai, kraujo krešėjimo procesams.
  4. Šis jogurtas puikiai tinka besilaikantiems tinkamos mitybos principų, nes jame yra gyvųjų jogurto kultūrų (įprastų jogurto bakterijų bei paildomų bifidobakterijų). Tačiau mane nuo jo atbaidė faktas, kad jo sudėtyje yra karmino, kuris suteikia spalvą, o yra gaminamas iš vabzdžių. Be to, šio jogurto organinių medžiagų santykis tiesiog idealus.


Turinys

  • Tyrimas, kuriame apžvelgiami maisto produktai, aprašomas jų tinkamumas, analizuojama sudėtis, žala ir nauda žmogaus organizmui, apibendrinama.

Reziumė

Autorius
eve7ina
Tipas
Tyrimas
Dalykas
Biologija
Kaina
€1.71
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Gru 27, 2015
Publikuotas
2015 m.
Apimtis
16 psl.

Susiję darbai

Mityba ir maisto medžiagos. Paruoštukė

Biologija Paruoštukė 2010 m. stella
Maistas–tai medžiaga, kurią gyvūnas gauna iš supančios aplinkos ir naudoja tai kaip energijos šaltinįar kūno dalių biosintezei. •Pavyzdžiui:Baltymai, Angliavandeniai, Riebalai ir kt. •Mityba–tai...

Augalų mityba: tręšimo plano sudarymas

Biologija Referatas carpe
Didėjant žemės ūkio produkcijos konkurencingumui, augalų mitybos reguliavimas turi būti racionalus. Norint pasiekti šį tikslą reikia gerai pažinti šalies dirvožemius, turėti duomenų apie...

Genetiškai modifikuotas maistas

Biologija Prezentacija 2012 m. gerduliukas
Šį darbą dariau apie genetiškai modifikuotus organizmus. Parašiau reprezentacija ir pristačiau prieš bendraklasius.

Virškinimas ir mityba

Biologija Referatas 2010 m. skye101
Gyvūnai, tarp jų ir žmonės, yra heterotrofai ir minta įvairiu gatavu maistu. Žmonių, kitaip nei kai kurių gyvūnų, virškinamasis traktas yra visiškai išsivystęs,...