Verslo planas “Duoniukas”

18 psl. / 3357 žod.

Ištrauka

Žinant kaip brangino ir vertino duoną mūsų protėviai, šiandieniame pasaulyje žmonės pamiršta tai. Todėl norint ne tik sugrąžinti senąsias tradicijas, bet ir toliau puoselėti protėvių palikimą gimė nauja puiki idėja įkurti individualią įmonę- duonos kepyklėlę pavadinimu „Duoniukas“. O juk verslas ir prasideda nuo idėjos, ir nesvarbu kokia ji, jei yra galimybės, entuziazmas, siekis įgyvendinti savo sumanymą, nebus nieko neįmanomo. Sumodeliuoti veiklos tikslus, turėti bent kelis būdus jiems pasiekti, numatyti grėsmes, rizikas ir laukiamus finansinius rezultatus- visa tai galima įvardinti kaip verslo plano sudedamąsias dalis. Kai tokią idėją siekiama įgyvendinti suprantama, kad jau atėjo laikas susisteminti sukauptą patirtį ir naujoviškai pažvelgti į šiuolaikinį pasaulį, ko yra gausu ir ko labiausiai trūksta. Tačiau tai nereiškia, kad negalima kurti to, kas yra- priešingai galima pasinaudoti jau esamomis idėjomis tik pažvelgti kūrybiškiau ir sudėlioti savaip, būti išskirtiniams.

Gamybinės įmonės yra kone perspektyviausios ir greitai plėtojamos. Todėl išnagrinėjus esamą rinkos padėtį tiek šalies, tiek ir miesto kuriame įsikursime mastu, nuspręsta plėtoti šį sumanymą-pasirinkta būtent viena iš geriausių verslo šakų- maisto gamyba. Įtikinome save, kad šis siekis vertas dėmesio. Strategiškai apgalvojus, sistemingai ir nuosekliai viską apskaičiavus trims metams į priekį ši įmonė atneštų pelną, kuris 2015 m. siektų 23858,56 Lt, 2016 m. – 72961,61 Lt., 2017 m. – 81947,62 Lt. Pasirinkta individuali įmonė dėl kelių priežasčių:

  • nesunku įsteigti,
  • nereikia akcininkų,
  • nėra nurodyto įstatinio kapitalo,
  • pelnas vienam savininkui, nors, žinoma, turtas nėra atskirtas.
  • yra galimybė perregistruoti į UAB.

Įkurti įmonę prireiks investicijų, kurios siekia 30000 Lt. Todėl vien turimo savininko- direktoriaus kapitalo neužtenka. 10000 Lt. paskolą verslui suteiks bankas.

Įmonės vieta- Mažeikiai, Sedos g. 15. Pirkėjai- klientai nebus segmentuojami, kiekvienas norintis ne tik miesto gyventojas, bet ir svečiai galės įsigyti gaminius, itin atsižvelgta bus į vartotojų poreikius, kad būtų patenkinti 100 proc. jų lūkesčiai. Išnagrinėti pagrindiniai konkurentai pagal tam tikrus kriterijus, todėl bus stengtasi taikyti įvairias konkuravimo strategijas norint išsiskirti ir būti lydere šioje srityje.

Atsakingai atrinktas personalas. Nes būtent jis turi didelę įtaką veiklos produktyvumui, rezultatyvumui. Įmonei vadovaus jos savininkė, kuriai pavaldūs dar keturi darbuotojai: dvi kepėjos, pardavėja, valytoja.


Turinys

  • Santrauka3
  • 1. VERSLO APRAŠYMAS5
  • 2. RINKODAROS PLANAS8
  • 3. VEIKLOS PLANAS11
  • 4. VADYBA12
  • 5. FINANSINIS PLANAS13
  • Literatūros sąrašas18

Reziumė

Autorius
nasta
Tipas
Verslo planas
Dalykas
Ekonomika
Kaina
€2.49
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Gru 15, 2014
Publikuotas
2014 m.
Apimtis
18 psl.

Susiję darbai

UAB “Alineta” darbo rodiklių analizė

Ekonomika Referatas 2011 m. audriul
Verslininkams bei įmonių vadovams darbo rodiklių kaita visuomet sukelia papildomų rūpesčių, sunkumų ir iššūkių. Personalas keičiasi dėl įvairiausių priežasčių. Darbo užmokesčio sistemų yra...

UAB „Svajonių šalis“ verslo planas

Ekonomika Verslo planas 2016 m. zymantez
Verslo plano paskirtis - išsamiau atskleisti verslo idėją, suplanuoti jos įgyvendinimo etapus ir tam reikalingus išteklius bei tikėtinus rezultatus. Atsižvelgiant į tai, kam...