Mokomosios profesinės veiklos praktikos rezultatai

6 psl. / 1558 žod.

Ištrauka

Siekiami praktikos studijų rezultatai

Atliktos veiklos praktikos studijų rezultatams pasiekti

Įgyti įgūdžiai ir žinios

Studentas, atlikęs mokomąją profesinės veiklos praktiką turi gebėti:

Veiklos, kurios tikslingai buvo atliktos praktikos užduotims atlikti

Ką išmokau ir sužinojau atlikdamas konkrečias veiklas?

  1. Gebėti taikyti teorines ekonomikos, vadybos, finansų, rinkodaros ir kitų socialinių mokslų žinias, analizuojant turizmo įmonių ir viešbučių paslaugas teikiančių įmonių procesus.
  1. Susipažinimas su įmonės programa UCS Shelter. Sąskaitų faktūrų išrašymas, X ir Z ataskaitos ruošimai.
  1. Lojalumo taikymo klientams principai (verslo klientai, grupės ir pan.).
  1. Susipažinimas su vadybos funkcijomis, dalyvaujant viešbučio operatyviniuose planuose, vykdant kasdienius darbus ir užduotis taip pat siekiant padidinti kambarių užimtumą.

Išmokau kaip reikia dirbti su UCS Shelter programa ir kaip per ją reikia ruošti PVM-sąskaitas faktūras, nuimti X ir Z ataskaitas, bei kitas (mini baro, pusryčiaujančių žmonių, nesutvarkytų kambarių). Sužinojau kad apgyvendinimo paslauga turi tik 9% PVM (visoms kitoms paslaugoms taikomas 21% ). Išmokau ruošti išankstines sąskaitas svečiams. Sąskaitos spausdinamos dviejose kopijose: buhalterijai ir  svečiui.

Sužinojau apie lojalius viešbučio klientus ir jiems teikiamas lengvatas - daugiausia taikoma įmonės klientams, kurie apsistoja dažnai ir pasirašę sutartis su viešbučiu. Nuolaidos taip pat taikomos didelėms turistų grupėms. Pastebėjau, kad į viešbutį dažniausiai atvyksta svečiai iš Vokietijos, Suomijos ir Švedijos. Populiariausi grupiniai užsakymai iš Kinijos bei Japonijos. Viešbutis turi sudaręs sutartis su Baltic Travel Group, UAB ,,Baltijos kelioniu agentura'', Delta Tours, Baltijos turai, Estravel. Klientai gali įsigyti apgyvendinimo kuponus per makalius.lt platformą. Be apgyvendinimo paslaugų, viešbutis nuomoja ir konferencijų salę. Ją dažniausiai nuomojasi Grand Partners, UAB ,,Mokesčių srautas'', Klaipėdos prekybos pramonės ir amatų rūmai.

Kambariai dažniausiai rezervuojami per booking.com. Taip pat populiarios apartamentų rezervavimo sistemos: expedia.com, HRS.com, Hotel.de, reconline.com.

Klientus siekiama pritraukti organizuojant įvairias akcijas interneto svetainėse ar sudarant sutartis su turizmo agentūromis parduodant apgyvendinimo paslaugą + papildoma paslaugą (pvz. per makalius.lt galima užsakyti apgyvendinimo paslaugas arba apgyvendinimo + SPA).

Viešbučio kainas įtakoja konkurentų kainos, bei sezoniškumas.


Turinys

  • Siekiami praktikos studijų rezultatai
  • Atliktos veiklos praktikos studijų rezultatams pasiekti
  • Įgyti įgūdžiai ir žinios
  • Savęs įsivertinimas

Reziumė

Autorius
kristinukas89
Tipas
Praktikos ataskaita
Dalykas
Vadyba
Kaina
€2.70
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Bir 28, 2019
Publikuotas
2019 m.
Apimtis
6 psl.

Susiję darbai

Profesinės praktikos analizė UAB „LT Strategy“

Vadyba Praktikos ataskaita 2018 m. greta.greta
UAB „LT Strategy“ - tai moderni logistikos įmonė, savo veiklą pradėjusi 2012 metais. Ji specializuojasi krovinių pervežimų visoje Europos Sąjungos teritorijoje. Įmonė teikia...