Kad gyvenimas būtų prasmingas

1 psl. / 485 žod.

Ištrauka

"Dauguma šiuolaikinio pasaulio žmonių skuba gyventi, nestabteli nė minutėlei pagalvoti, kokia gi yra jų gyvenimo prasmė, dėl ko jie gyvena. Tad kas išties suteikia mūsų gyvenimui prasmę? Ką reiktų dayti, kad vėliau netektų gailėtis, jog nugyvenome beprasmį gyvenimą?

Beprasmybė. Kas tai? Kap jos išvengti? Mano nuomone, beprasmis gyvenimas yra tada, kai visą laiką bandai įtikti kitiems. Galbūt tada kiti žmonės ir bus laimingi, nes matys tave tokį, kokį nori matyti, tačiau ar tikrai laimingas jausiesi tu pats? Ar tikrai verta atsisakyti savo svajonių, tikslų, paties savęs dėl kitų? O kokia gyvenimo prasmė, kai nesijauti laimingas? Manau, jokia. Dalis mano gyvenimo buvo beprasmis. Stengiausi viską daryti taip, kaip mano tėvai nori, stengiausi atrodyti tokia, kokią jie nori mane matyti. "


Turinys

  • Įžanga.
  • Beprasmybė. Kas tai? Kaip jos išvengti?
  • Asmeninė patirtis. (Esmė - "Gyvenimas taps prasmingas tada, kai būsime laimingi, o laimingi būsime tada, kai užsiimsime mums patinkančia veikla, darysime tai, ką norime mes.")
  • Svarstymas ar gali gyvenimas būti laimingas, kartu ir beprasmis. (Remiantis O. Vaildo romanu "Doriano Grėjaus portretas".)
  • Pabaiga.

Reziumė

Autorius
bluemonday0
Tipas
Rašinys
Dalykas
Literatūra
Kaina
€1.89
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Lie 16, 2015
Publikuotas
2014 m.
Apimtis
1 psl.

Susiję darbai

Gyvenimo vertybės, prasmė, religija

Literatūra Rašinys laurute3
Ar egzistuoja viena teisinga religija ir vienintelis tikrasis Dievas? Šis klausimas neramina daugelį iš mūsų. Kaip teisingai pasirinkti, kaip atrasti tai, kas tikra...