XX a. vidurio žmogaus patirtys lietuvių literatūroje. Pagrįskite savo teiginius remdamiesi romanu „Dievų miškas“

3 psl. / 950 žod.

Ištrauka

XX a. viduryje visuomenė ir kiekvienas žmogus atsidūrė ties neregėtai tragiško išbandymo riba. Kilus Antrajam pasauliniam karui, kurį Lietuvoje lydėjo dar ir žiaurūs pokario metai, pasirodė, kad griūva visos ankstesnės gyvenimo normos, įprastinės moralės ir žmogiškumo kategorijos. Atrodo, kad nebėra jokių išankstinių receptų nei kaip atlaikyti tai, kas vyksta, nenužmogėjus, nei kaip visą šią brutalią patirtį išreikšti kalba. XX a. vidurio kūrybą, kuri ieškojo būdų paliudyti ir suprasti tai, kam buvo labai sunku rasti žodžių, galima pavadinti katastrofų literatūra. Prie šios literatūros galima priskirti Balį Sruogą, kuris pristatė savo gyvenimo patirtis koncentracijos stovykloje. Todėl šiandien savo kalboje pristatysiu B. Sruogos gyvenimo momentus Štuthofe.


Turinys

  • Šioje kalboje yra nagrinėjamas konkretus atvejis. T. y. Balio Sruogos situacija. Pasakojama apie tai, kaip autorius praleido koncentracijos stovykloje.

Reziumė

Autorius
pince18
Tipas
Rašinys
Dalykas
Literatūra
Kaina
€1.89
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Lie 9, 2017
Publikuotas
2017 m.
Apimtis
3 psl.

Susiję darbai

Literatūrologas Juozas Stonys teigia : ,,Kai literatūrai ima rūpėti žmogaus vidaus pasaulio savitumas, ji negali moralizuodama skirstyti veikėjų vien tik į gerus ar blogus, negali pasaulyje matyti vien tik šviesių ir tamsių spalvų derinius". Pagrįskite šį teiginį remdamiesi lietuvių literatūra.

Literatūra Rašinys deimantukas188
Visais amžiais literatūra mokė. Perduoti norimą žinutę skaitytojui geriausiai padeda veikėjų paveikslai. Teigiami veikėjai kelia pagarbą, o negatyvūs,...