Pasiruošimo egzaminams būdų tyrimas

34 psl. / 8933 žod.

Ištrauka

Egzaminai – bene pats sudėtingiausias laikotarpis moksleivių bei studentų gyvenime, mat jų žinių patikrinimas daro didelę įtaką ateičiai. Šiuo laikotarpiu moksleiviai ruošiasi brandos egzaminams bei viliasi įstoti į norimas aukštąsias mokyklas, nuo jų surinktų balų priklauso, ar studijos bus mokamos ar ne, ar pavyks įstoti į norimą specialybę. Tuo tarpu studentai stengiasi išlaikyti valstybės finansuojamą vietą, gauti stipendiją ar pereiti iš mokamos vietos į nemokamą.
Artėjant egzaminams susiduriama su daugybe problemų: reikia įsiminti daug informacijos, pateisinti tėvų ir mokytojų lūkesčius, susitvarkyti su nuolatiniu laiko stygiumi. Daugeliui tai sunkus išbandymas, lydimas streso ir nepasitikėjimo savo jėgomis. Kai kurie šį stresą išgyvena lengvai, kitiems jis sukelia rimtas psichologines problemas. Tačiau žinojimas, kaip pasiruošti egzaminams ir suvaldyti kylančią baimę bei neigiamas emocijas, turėtų palengvinti šio nelengvo barjero įveikimą.
Kartais pamirštame, kad gerus mokymosi rezultatus lemia ne tik gabumai, bet ir darbštumas. Kiekvienas gali puikiai išlaikyti egzaminus įdėjęs daug darbo. Tačiau kartais, laikas paskirtas mokymuisi gali būti neproporcingas egzaminų rezultatams. Dažniausia to priežastis - blogi mokymosi įpročiai, netinkamas mokymosi būdas ir egzaminų baimė. Kad egzaminų našta taip neslėgtų ir netektų nusivilti įdėjus daug pastangų, bet nepasiekus norimo rezultato, reikia išmokti mokytis, suvaldyti stresą ir rasti efektyviausius mokymosi būdus, kurie padėtų pasiekti geresnių rezultatų per trumpesnį laiką bei padėtų išmoktos medžiagos nepamiršti iškart po atsiskaitymo. Tai aktualu kiekvienam, norinčiam gerai išlaikyti egzaminus.
Mūsų tyrimo tikslas yra atskleisti pagrindinius studentų ir moksleivių pasirengimo egzaminams būdus ir jų įtaką egzaminų rezultatams.
Tyrimo uždaviniai: nustatyti ir palyginti populiariausius moksleivių ir studentų pasiruošimo egzaminams būdus, įvertinti jų veiksmingumą, įvardinti svarbiausius sėkmingo pasiruošimo egzaminams metodus.


Turinys

  • ĮŽANGA .…… ………………………………….…………….……………3
  • TEORIJA
  • 1. Atmintis. Atminties lavinimo būdai …………… ………………………4
  • 2. Kartojimo daroma įtaka atminties susidarymui ………… …………….6
  • 3. Mnemotechnikos būdai ……………………………………………………7
  • 4. Minčių žemėlapio metodas ………………………………………………8
  • 5. Konspektavimas ………………………………………………………….9
  • 6. Laiko planavimas ……………………………………………………….13
  • 7. Motyvacija………………………………………………………………15
  • 8. Muzikos nauda mokantis ………………………………………………16
  • 9. Mityba ir miegas ………………………………………………………….17
  • 10. Stresas prieš egzaminus ir jo įveikimas ……………………………22
  • TYRIMO ANALIZĖ … …………………………….………………………27
  • IŠVADOS ………………………………………………………………………31
  • LITERATŪROS SĄRAŠAS…………………………………………………………………………32
  • PRIEDAI……………………………………………………………………………………………….33

Reziumė

Autorius
pastele
Tipas
Referatas
Dalykas
Psichologija
Kaina
€3.50
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Geg 30, 2014
Publikuotas
2013 m.
Apimtis
34 psl.

Atsiliepimai

Patvirtintas užsakymas
darbas puikus, parašytas labai gerai išlaikant visas citavimo taisykles :) Ačiū autorėms!!!!!

Susiję darbai

Tyrimas: reklamos įtaka žmogui

Psichologija Tyrimas 2009 m. alanytia
Reklama sudaro didelę visuomenės gyvenimo dalį. Reklamą mes matome ir girdime visur, važiuojant automobiliu klausomės radijo, namuose žiūrime televiziją, eidami mieste aplink matome...

Psichologinės pagalbos būdai

Psichologija Referatas ganesas
Psichologiniai sunkumai toliau bus suprantami kaip daugiau ar mažiau pastovūs žmogaus mąstymo, elgesio ir/ar emocinio patyrimo būdai, kurie kelia žmogui subjektyvų nepasitenkinimą/diskomfortą ir/ar...

Weberio - Fechnerio dėsnio tyrimas

Psichologija Laboratorinis darbas megstufeta
Darbo tikslas: nustatyti, ar galioja Weberio-Fechnerio dėsnis tiriant 400px, 200px, 100px, 50px tiesių ilgio įvertinimą. Metodika Tiriamasis: studentė, su nežymiai sutrikusiu...

Efektyviausi streso valdymo būdai

Psichologija Prezentacija 2016 m. roxie
Prezentacija, pateikta egzamino metu, įvertinta dešimtuku. Didelė apimtis, daug informacijos, vaizdinės medžiagos, prezentacija paruošta taisyklingai, traukianti akį.

Operantinio sąlygojimo tyrimas

Psichologija Referatas 2018 m. 19g97
Mokymasis – sąlyginai pastovus organizmo elgsenos pokytis, lemiamas patirties. (Myers, 2008). Galima išskirti du mokymosi būdus – asociatyvųjį (siejami du dirgikliai arba atsakas...