Organizacijos ir individualaus darbo planavimas

10 psl. / 1219 žod.

Ištrauka

Ne paslaptis, jo šiais naujaisiais moderniais laikais visose organizacijose bandoma siekti geriausių ir kokybiškiausių darbo rezultatų, o kiekvienas individas svajoja apie garbę ir sėkmę, siekia kitų pagarbos ir žavėjimosi. Mokslui sparčiai žingsniuojant į priekį, atrandama daugybė būdų, kaip visa tai pasiekti ne tik asmeniniame gyvenime, tačiau ir versle bei kitose srityse. Mąstoma apie laiko, darbo jėgos, kapitalo išteklius, kuriamos veikimo teorijos. Visa tai pasiekiama, rodos, labai nesunkiai – pasitelkiant tikslus bei planavimą.

Tikslai ir planai – būtina bet kokios visuomenės gyvenimo dalis. Tikslas – tai geidžiama ateities būklė kurios nori pasiekti organizacija ar atskiras individas. Planas – judėjimo prie nustatytų tikslų „maršrutas“, apimantis įvairias tarpines užduotis. Kiekvienas žmogus ar organizacija pradėdami kokį nors darbą turi kruopščiai apgalvoti, ką būtent, per kiek laiko, kokiais būdais ir kokiomis priemonėmis reikės tai daryti, kokie yra jų tikslai ir kokį planą reikėtų rinktis. Priešingu atveju bet kokie ketinimai gali būti neįvykdomi.

Pagrindinė kiekvienos tikslingos veiklos rūšies stadija yra tikslų iškėlimo ir būdų jiems siekti pasirikimo procesas. Galutinis šios stadijos rezultatas yra idealus gamybos proceso eigos, skirtos organizacijos ar asmens pagrindiniam tikslui siekti, modelio sudarymas – planavimas. Taigi šio darbo tikslas ir yra artimiau susipažinti su planavimo svarba bei organizacijų ir individualaus darbo planavimu, perteikti pagrindinius darbo planavimo būdus bei jų ypatybes.


Turinys

  • ĮVADAS
  • 1. PLANAVIMO MOKSLO SAMPRATA
  • 1.1 Planavimo svarba
  • 1.2 Pagrindiniai darbo planavimo žingsniai
  • 2. DARBO PLANAVIMAS
  • 2.1 Darbo planavimas pagal planavimo laikotarpio trukmę
  • 2.2 Planai pagal išorinį skirtumą
  • 2.3 Planai pagal veiklos trukmę ir periodiškumą
  • IŠVADOS
  • NAUDOTA LITERATŪRA

Reziumė

Autorius
omegaa
Tipas
Referatas
Dalykas
Vadyba
Kaina
€2.15
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Vas 2, 2016
Publikuotas
2016 m.
Apimtis
10 psl.

Susiję darbai

Darbo organizacijos tyrimas

Vadyba Kursinis darbas 2011 m. ausruks
Įmonės veikla yra tikslo nustatymo ir dinamiškas jo siekimo procesas, todėl vertinant jos veiklą labai svarbu suvokti darbo organizavimą. Nuo darbo organizavimo priklauso...

Darbuotojų motyvavimas organizacijoje

Vadyba Referatas 2019 m. nerce123456789@gmail.com
Darbo tikslas – išanalizuoti darbuotojų motyvavimo sistemą. Pagrindiniai darbo uždaviniai: išanalizuoti darbuotojų motyvavimo teoriją; apžvelgti darbuotojų motyvavimo priemones; aptarti motyvavimo sistemos kūrimą...