E. verslo modelio bendruomenių dešimties rinkos lyderių teikiamų paslaugų tyrimas

29 psl. / 4559 žod.

Ištrauka

Temos aktualumas. Žmonės yra nepaprastai socialios būtybės. Jie nenuilstamai siekia pasitenkinimo, naudos, kuriuos suteikia konkurencinis pranašumas, pripažintas statusas ir materialiniai laimėjimai. Dauguma mūsų šiuos tikslus galime pasiekti tik per įvairius ryšius su kitais žmonėmis. Trumpai tariant, per jungimąsi į bendruomenes, socialinius tinklus – kontaktai, ryšiai , bendravimas bei bendradarbiavimas ar kažkokių naudingų dalykų paieška – dalykai, kuriuos nuolat kuriame, plėtojame bei palaikome su tais žmonėmis, kurie mus supa bei su kuriais norime bendrauti. Visa tai mums suteikia internetas, kuris mums leidžia bendrauti su žmonėmis iš kito miesto, šalies ar net kito žemyno. Dabar yra žymiai lengviau bendrauti, ieškoti patarimų ar susipažinti nei anksčiau. Tuo metu, kai nebuvo informacinių technologijų, žmonėms, esantiems kitame mieste ar šalyje , tekdavo važiuoti pas draugus tam, kad juos pamatytum, ar rašyti laiškus ir siųsti juos paštu. Žmonės, su kuriais norėdavai bendrauti, tuos laiškus gaudavo tik po kelių savaičių. Anksčiau, kai nebuvo šiuolaikinių informacinių technologijų, būdavo tikrai sunku susisiekti su kitais žmonėmis, su jais bendrauti. O dabar paspaudi vos 1 mygtuką, ir tu jau esi internete. Naršydami žmonės jungiasi į įvairius interneto forumus, puslapius vien tam, kad galėtų bendrauti su kitais žmonėmis, keistis informacija, ir tai sukuria įvairias virtualias bendruomenes.

Šiuo metu internete galima rasti įvairios paskirties puslapių: socialinių tinklų, forumų įvairiomis temomis, pažinčių portalų ir t.t. Visi jie jungiasi į bendrus internetinius puslapius tam, kad galėtų dalintis tokia informacija, kurios jiems reikia. Iš tų forumų ir susidaro virtuali bendruomenė- tai žmonių grupė, kuri gali susitikti ar nesusitikti „veidas į veidą“ bendraudama, kuri keičiasi žodžiais ir idėjomis per kompiuterinį mediumą (Stone, 1991). Internetinės bendruomenės reikšmė yra vis didesnė, nes visuomenei šiais industriniais laikais kyla daug klausimų, visuomenė yra imli ir nori naujovių, naujų pažinčių, draugų, ir tam būtent pasitarnauja virtualios bendruomenės, kurių tikslai, kaip parašyta apibrėžime yra " keistis naudinga informacija, žodžiais bei įdėjomis" bendraminčių tarpe.

Vis daugėja įvairių internetinių bendruomenių virtualioje erdvėje. Galima rasti įvairių bendruomenių, nuo drabužių, įvairių daiktų mainymosi, iki antros pusės susiradimo portalų. Žmonės praleidžia vis daugiau laiko prie interneto, ir pagrindinis jų laiko internete šaltinis yra socialiniai tinklai bei įvairūs forumai jiems rūpimais klausimais. O kaip gi su Lietuvos rinkos lyderių svetainėmis? Šiame darbe bus galima sužinoti apie populiaursią lietuvišką socialinį tinklą ar kelis puslapius, kur galima keisti įvairiais daiktais ar informacija. Kaip matysime mūsų tolesniame tyrime, Lietuvoje vienos iš populiariausių svetainių yra susipažinimo ir partnerių ieškojimo svetainės, todėl ši tema ir yra aktuali įvairaus amžiaus žmonėms.

Darbo objektas lietuviškos virtualios benduomenės internete.

Darbo tikslas – remiantis žiniatinklio srautų stebėjimo internetiniu puslapiu www.alexa.com išrinkti 10 populiariausių internetinių puslapių, kurie turi virtualias bendruomenes ir jas apibūdinti pagal pateiktus kriterijus.

Darbo uždaviniai:

  1. Išanalizuoti lietuviškų rinkos lyderių verslo subjekto internetinio adreso ryšį su vykdoma veikla.
  2. Išskirti teikiamų informacinės visuomenės paslaugų asortimentą.
  3. Išnagrinėti svetainių atsiskaitymo už teikiamas paslaugas bei pristatymo galimybes.
  4. Nustatyti svetainių teikiamų paslaugų internacionalizacijos lygį bei veiklos rinkoje laikotarpį.
  5. Identifikuoti plėtros galimybes tarptautiniu lygiu registruojant naujus domeno vardus.
  6. Apžvelgti svetainių atitikimą teisės ir etikos reikalavimams.

Turinys

  • 1. Draugas.lt
  • 2. Supermama.lt
  • 3. Vinted.lt
  • 4. Musumazyliai.lt
  • 5. One.lt
  • 6. Ieskok.lt
  • 7. Tevu-darzelis.lt
  • 8. Tarpmergaiciu.lt
  • 9. Pazintysxxx.lt
  • 10. Sexpazintys.lt
  • IŠVADOS
  • LITERATŪRĄ

Reziumė

Autorius
monikutja
Tipas
Referatas
Dalykas
Vadyba
Kaina
€2.93
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Vas 7, 2017
Publikuotas
2015 m.
Apimtis
29 psl.

Susiję darbai

Įmonės „x“ teikiamų paslaugų analizė

Vadyba Kursinis darbas magnolija
Temos aktualumas. Transportas, svarbi ūkio šaka, apimanti krovinių ir keleivių gabenimą įvairiomis transporto priemonėmis. Transportui tenka svarbus vaidmuo kuriant materialines vertybes, racionaliai išdėstant...

Maitinimo paslaugų teikimo etika

Vadyba Referatas 2014 m. vikaska
TIKSLAI IR UŽDAVINIAI• Pateikti trumpą maitinimo įmonės veiklos charakteristiką, apibūdinant siekiamus tikslus ir teikiamas paslaugas. • Analizuoti ir aprašyti įmonės...