Šiaulių miesto viešbučių teikiamų paslaugų atitikimas verslo turistų poreikiams

25 psl. / 4873 žod.

Ištrauka

Šiuolaikinis turizmas neįsivaizduojamas be apgyvendinimo įstaigų. Kiekvienas turistas, keliautojas planuodamas išvyką ar kelionę, nemažai laiko trunka nagrinėdamas, bei rinkdamasis vietą, kur apsistoti kelionės metu, atsižvelgdamas į kainą, vietovę, patogumus bei aptarnavimą, neretai ir į paliktus atsiliepimus apie apgyvendinamąją vietą anksčiau apsistojusių svečių. Priklausomai nuo pajamų ir kelionės tipo, trukmės, keliautojų skaičiaus, kiekvienas renkasi skirtingą apgyvendinimą. Kiekvieno tipo apgyvendinimas suteikia nakvynės paslaugą, tačiau skiriasi kitos paslaugos, tokios kaip maitinimas, kambarių ir lovų skaičius, transporto priemonių priežiūra, sveikatingumo bei pramogų paslaugos. Vis dėl to dažniausiai pasirenkama apgyvendinimo paslauga – viešbučiai. Nuolat daugėja tarptautinių verslų, todėl vis daugiau žmonių yra priversti keliauti tai reiškia ir didėjantį atvykstamajį (užsienio) turizmą. Atvykę užsienio turistai dažniausiai renkasi viešbučius kaip savo trumpalaikę gyvenamąją vietą, nes yra užtikrinti, kad tai bus jų privati erdvė, kurioje jie galės jaustis saugiai ir gauti norimas paslaugas. Tačiau besiplęčiantis užsienio turizmas reikalauja daugiau paslaugų viešbučiuose verslo turistams, tačiau ne visose apgyvendinimo įmonėse galima rasti verslo turistų poreikiams atitinkamas paslaugas. Atsižvelgiant į tai, kyla problemų ne tik verslo turistams, bet ir viešbučiams, kurie neretai praranda pastovius klientus, dėl tam tikrų paslaugų neteikimo. Šiaulių miestas, tai vienas iš didžiųjų miestų Lietuvoje, į kurį atvyksta nemažai užsienio verslo turistų, kurie tikisi aukščiausio lygio aptarnavimo ir gausybės paslaugų. Nesuteikdami užsienio verslo turistams reikiamų paslaugų, sudarome ir prastą įspūdį apie mūsų šalį, todėl tai aktuali problema mūsų dienomis, kai verslo sfera nuolat tobulinama bei vystoma.

Tyrimo problema - Nagrinėjama problema yra ta, kad Šiaulių mieste nėra specializuotų verslo viešbučių ir verslininkų poreikius tenkina universalaus pobūdžio viešbučiai. Todėl viešbučių galimybės tenkinti dalykinio turizmo atstovus yra nepakankamai išvystytos.

Tyrimo objektas –Šiaulių miesto viešbučiai, jų teikiamos paslaugos verslo turistams.

Tyrimo tikslas – Išanalizuoti Šiaulių miesto viešbučių teikiamas paslaugas verslo turistams ir pateikti problemų sprendimo būdus, kaip pritaikyti viešbučiuose teikiamas paslaugas verslo turistams.

Tyrimo uždaviniai:

  1. Išnagrinėti viešbučių klasifikavimo standartus. Pateikti verslo turistų poreikius bei reikalavimus viešbučiuose.
  2. Atlikti Šiaulių miesto viešbučių paslaugų analizę.
  3. Pateikti išsamią analizę, kaip Šiaulių miesto viešbučiuose teikiamos paslaugos atitinka verslo turistų poreikius.


Turinys

  • PAVEIKSLŲ SĄRAŠAS4
  • ĮVADAS5
  • 1. VIEŠBUČIAI IR KLASIFIKACIJA6
  • 1.1 Viešbučių ir turistų tipai9
  • 1.2 Verslo turizmas ir turistų poreikiai11
  • 2. VIEŠBUČIAI VERSLO TURISTAMS ŠIAULIŲ MIESTE14
  • 2.1 Viešbučių paslaugos verslo turistams21
  • IŠVADOS22
  • REKOMENDACIJOS23
  • BIBLIOGRAFINIŲ NUORODŲ SĄRAŠAS24

Reziumė

Autorius
greth
Tipas
Kursinis darbas
Dalykas
Vadyba
Kaina
€7.32
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Kov 16, 2016
Publikuotas
2014 m.
Apimtis
25 psl.

Susiję darbai