Valstybinė kelių transporto inspekcija prie LR susisiekimo ministerijos

12 psl. / 2270 žod.

Ištrauka

Pagrindinis šio darbo objektas yra Valstybinė kelių transporto inspekcija prie LR Susisiekimo ministerijos. Tai yra biudžetinė įstaiga, kuri buvo įkurta LR vyriausybės 1993 metais. Šios inspekcijos tikslas yra užtikrinti tinkamas sąlygas kelių transporto verslo plėtrai, įgyvendinti eismo saugumo priemones, socialinę pažangą ir mažinti kelių transporto priemonių neigiamą įtaką aplinkai. Ši inspekcija pagal savo kompetenciją įgyvendina Lietuvos Respublikos transporto veiklos pagrindų įstatymą, Lietuvos Respublikos kelių transporto kodeksą ir kitus teisės aktus kelių transporto srityje, tikrina, kaip jų laikosi juridiniai ir fiziniai asmenys.
Šio referato tikslas - išanalizuoti VKTI kaip instituciją. Iškėliau tris uždavinius, kurie padės įgyvendinti darbo tikslą: pirma - išnagrinėti VKTI veiklą pagal teisinę bazę; antra – atlikti institucijos vidaus analizę; trečia – aprašyti veiklos problemas.
Darbo struktūra atitiks uždavinių eiliškumą – visų pirma apžvelgsime šios institucijos įstatyminę bazę – kokią veiklą ir kokias funkcijas ji atlieka pagal teisės aktus ir įstatymus, kuriais ji remiasi, po to pereisime prie institucijos vidaus struktūros, institucijos darbo planavimo, ir pabaigai apžvelgsime VKTI veiklos problemas.


Reziumė

Autorius
rytuvejai
Tipas
Referatas
Dalykas
Viešasis administravimas
Kaina
€2.41
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Bal 23, 2013
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
12 psl.

Susiję darbai

Valstybių suverenios lygybės principas

Viešasis administravimas Referatas sintri
Tarptautinės teisės principai – tai vadovaujantis teisės pradas, kurio pagalba atskleidžiama teisės esmė ir parodomos teisės vystymosi kryptys. Teisės principas naudojamas įvairiomis prasmėmis,...

Priėmimas į valstybės tarnybą

Viešasis administravimas Referatas 2016 m. dianukas1991
Valstybės tarnyba yra susijusi su įstaigoje dirbančių žmonių kompetencija bei gebėjimais. Valstybės tarnybą labiausiai įtakoja - priėmimas į valstybės tarnybą. Priėmimas į valstybės...