Tikslieji ir gamtos mokslai / Chemija

Maisto priedų (prieskonių) konspektas

0 atsiliepimų
Autorius:
  1. Sėkliniai:
  • Aguona, daržinė aguona;

Aguoninių šeima. Kilusis nuo Vakarų Azijos. Nuo neolito eros ir Europoje. Vienas anksčiausiai pradėtų auginti Europoje. Naudojamos sėklos. Malonus riešuto skonis. 40-50% aliejaus, daug neprisotintų riebalų rūgščių (60%), 10% prisotintų. Alifatiniai...

Darbo tipas:
Dalykas:
Apimtis:
1350 žodžiai (-ų)
Lygis:
Mokykla
Atsisiųsti

Turinys

  • 1. Sėkliniai:
  • a) daržinė aguona;
  • b) daržinė turlija;
  • c) Juodasis bastutis (garstyčia);
  • 2. Vaisiniai
  • 3. Žiediniai
  • 4. Lapiniai
  • 5. Žieviniai
  • 6. Šakniniai

Jums gali būti aktualu

Vartotojai, įsigyję šį darbą, taip pat peržiūrėjo
Maisto papildai su ginkmedžiu
Prezentacija Maisto papildai su ginkmedžiu

PowerPoint prezentacija apie ginkmedžio ekstraktą, jo cheminę sudėtį, indikacijas, klinikinius tyrimus, dozavimą ir kt. Pateikti [...]

Vaistų ir maisto sąveika
Prezentacija Vaistų ir maisto sąveika

PowerPoint prezentacija apie vaistų ir maisto tarpusavio sąveiką. Pristatoma vaistų depresijai gydyti, tetraciklinų grupės antibiotikų [...]

Kryžiažodis. Dujų ir maisto medžiagų judėjimas organizme
Referatas Kryžiažodis. Dujų ir maisto medžiagų judėjimas organizme

Dujų ir maisto medžiagų judėjimas organizme.

Maisto medžiagos: baltymai
Prezentacija Maisto medžiagos: baltymai

Tai su maistu gaunamos natūralios ir sintetinės cheminės medžiagos, aprūpinančios organizmo ląsteles energija. Jos taip [...]

Maisto papildai
Konspektas Maisto papildai

Konspektas, kuriame pateikiama maisto papildų veikliųjų medžiagų indikacijos, kontraindikacijos ir rekomenduojamos dozės.

Mityba ir maisto medžiagos. Paruoštukė
Paruoštukė Mityba ir maisto medžiagos. Paruoštukė

Maistas–tai medžiaga, kurią gyvūnas gauna iš supančios aplinkos ir naudoja tai kaip energijos šaltinįar kūno [...]

Maisto medžiagų virškinimo biocheminiai mechanizmai ir reguliacija
Konspektas Maisto medžiagų virškinimo biocheminiai mechanizmai ir reguliacija

Ištrauka iš konspekto: 1. Pagrindinės maisto medžiagu klasės Dienai energijos reikia: Moterims 9200 kJ [...]

Natūralių biodegradacijos procesų maisto atliekose, esant skirtingam drėgmės kiekiui jose, eksperimentiniai tyrimai
Tyrimas Natūralių biodegradacijos procesų maisto atliekose, esant skirtingam drėgmės kiekiui jose, eksperimentiniai tyrimai

Vis didėjantis žmonių skaičius pasaulyje lemia ir didesnį atliekų kiekį sąvartynuose. Tai yra visame pasaulyje [...]

Kenksmingieji junginiai, susidarantys maisto produktus  perdirbant ir juos laikant
Referatas Kenksmingieji junginiai, susidarantys maisto produktus perdirbant ir juos laikant

Daug maisto produktų yra ne tik nenaudingi, bet netgi kenksmingi organizmui. Taigi būtina išsamiai [...]

Maisto prekių cheminė sudėtis
Referatas Maisto prekių cheminė sudėtis

Tyrimo objektas: Maisto prekių cheminė sudėtis. Cheminės sudėties analizė. Referato tikslas: Išanalizuoti chemine sudėtį maisto prekėse.

Maisto priedai ir sveikata
Prezentacija Maisto priedai ir sveikata

DARBO TIKSLAS – išsiaiškinti maisto priedų poveikį žmogaus sveikatai. UŽDAVINIAI: susipažinti su maisto priedais: apibrėžimas [...]

Fermentų panaudojimas maisto pramonėje
Prezentacija Fermentų panaudojimas maisto pramonėje

Fermentas – baltiminis katalizatorius, pagreitinantis gyvajame organizme vykstančias chemijas rekcijas tukstančius kartų. Be fermentų šios [...]

Vaistų ir maisto tarpusavio sąveikos
Prezentacija Vaistų ir maisto tarpusavio sąveikos

Asmenys, vartojantys vaistus yra informuojami apie jų tarpusavio sąveikas (sąveika vaistas – vaistas). Medikamentų sąveika [...]

Fiziologijos egzamino klausimų ir atsakymų konspektas
Konspektas Fiziologijos egzamino klausimų ir atsakymų konspektas

  Epitelio ląstelės pasižymi asimetrinėmis membrano savybėmis, t.y. apikalinės (išor) membranos, kuri kontaktuoja su skysčiu, esančiu [...]

Ochratoksinas A grūdinėse žaliavose ir grūdiniuose maisto produktuose
Prezentacija Ochratoksinas A grūdinėse žaliavose ir grūdiniuose maisto produktuose

Žmonės, valgydami ekologiškai švarius produktus, gali ne stiprinti sveikatą, bet atvirkščiai iš lėto intoksikuoti savo [...]