Kovos su cigarečių kontrabanda ES ypatumai

24 psl. / 6887 žod.

Ištrauka

Temos aktualumas. Cigarečių kontrabanda Europos Sąjungoje (ES) tai tema, kuri gvildenama ne viename vadovėlyje, moksliniame straipsnyje, internetinių naujienų puslapyje. Cigarečių kontrabandos problemai spręsti ES jau daugelį metų skiria daug dėmesio, begalę finansinių išteklių, tvirtą teisinę bazę bei daugybę susitarimų su trečiųjų šalių valstybėmis, cigarečių gamintojais ir kitomis institucijomis. Vis dėlto, nepaisant didelių pasiekimų, cigarečių kontrabanda ES iki šiol klesti, todėl reikia naujų būdų kovai su šiuo reiškiniu, didesnių finansinių išteklių ir kt. Manome, kad ši tema yra labai aktuali, kadangi įstojusi į ES, Lietuva tapo atsakinga už beveik tūkstantį kilometrų siekiančią išorinę ES sieną, todėl kova su cigarečių kontrabanda ir pasienio saugumo klausimai šiuo metu yra itin aktualūs. Išanalizavę šią temą, galėsime ne tik susipažinti su esminiais ES veiksmais kovoje su cigarečių kontrabanda, tačiau taip pat galėsime įvertinti, kokių priemonių ES pasiruošusi imtis, kad apsaugotų mūsų rinką nuo šių nelegalių prekių.

Tyrimo šaltiniai. Vieni esminių šaltinių rašant kursinį darbą, yra, be abejo, ES institucijų priimti teisės aktai šioje srityje, susitarimai su garsiais cigarečių gamintojais, Europos Komisijos internetinis puslapis ir kt. Labai svarbi yra teismų praktikos analizė, kurioje atsispindi kaip kontrabandininkai ruošiasi šiems nusikaltimams, iš kurių valstybių daugiausia cigarečių kontrabanda atkeliauja į ES teritoriją ir kt. Analizuojama ir kai kurių kitų internetinių svetainių informacija šia tema, kur mokslininkai kritiškai vertina priimamus ES institucijų dokumentus ir kt.

Kursinio darbo tikslas – išanalizuoti esminius kovos su cigarečių kontrabanda ES ypatumus.

Kursinio darbo uždaviniai:

  1. Pateikti kontrabandos sampratą.
  2. Įvertinti, kodėl reikia kovoti su cigarečių kontrabanda.
  3. Nustatyti kokiais būdais ES kovoja su cigarečių kontrabanda.
  4. Įvertinti kovos su cigarečių kontrabanda perspektyvas ateityje.

Kursinio darbo metodai. Kursiniame darbe naudojami sekantys metodai:

Dokumentų analizės metodas. Šis metodas naudojamas atskleidžiant cigarečių kontrabandos sąvoką, pasekmes, analizuojant teismų praktiką ir kitų dokumentų nuostatas.

Lyginamasis metodas. Remiantis šiuo metodu lyginamos įvairių mokslininkų pozicijos dėl cigarečių kontrabandos įtakos ES.

Loginis metodas naudojamas formuluojant išvadas.


Turinys

  • ĮVADAS………………………………………………………………………………………….3
  • 1. KONTRABANDOS SAMPRATA………………………………………………………………4
  • 2. KOVOS SU CIGAREČIŲ KONTRABANDA YPATUMAI ES……………………… …….8
  • 2.1. Kovos su cigarečių kontrabanda poreikis ES…………………………………………………….8
  • 2.2. ES institucijų susitarimai ir teisinės priemonės kovai su cigarečių kontrabanda11
  • IŠVADOS22
  • LITERATŪROS SĄRAŠAS23

Reziumė

Autorius
smileee123
Tipas
Kursinis darbas
Dalykas
Teisė
Kaina
€8.28
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Vas 28, 2015
Publikuotas
2014 m.
Apimtis
24 psl.

Susiję darbai

Didmeninio pirkimo-pardavimo sutarčių ypatumai

Teisė Referatas 2008 m. donatas
Sudaryti įvairias sutartis- tai natūralus kasdienio gyvenimo reiškinys. Sutartis yra visos visuomenės ir valstybės egzistavimo ir funkcionavimo sąlyga. Pirmiausiai sutartis yra teisinė civilinės...