Kas yra teisė?

6 psl. / 1553 žod.

Ištrauka

Norint suprasti, kas yra teisė, pirmiausia reiktų pagalvoti, iš kur teisė atsirado, kas ją sukūrė. Nepaisant įvairių teorijų apie dievišką teisės kilmę, apie atsiradimą iš kažkur „aukščiau“, esu linkusi žiūrėti į šią situaciją realistiškai. Manykime, kad teisę sukūrė žmonės. Vadinasi, žmonėms teisė pasidarė reikalinga. Juk žmogus nesinaudoja tuo, ko jam nereikia, o tuo labiau nekuria kažko, kas nereikalinga. Taigi teisė žmonėms pasidarė reikalinga. Kyla klausimas, kas tokio atsitiko, kad staiga žmonėms prireikė teisės.
Manau, tai nebuvo kažkoks staigus įvykis. Kaip jau minėta, teisė iš dangaus nenukrito ir staiga nepasidarė visiems žinoma. Iš to seka, kad teisė kūrėsi po truputį – po dalelę, po sakinį, mintis prie minties, idėja prie idėjos. Kūrė teisę turbūt taip pat ne vienas žmogus. Prie to prisidėjo visi, kam teisė pasidarė reikalinga, daugiau ar mažiau pastangų įdėdami. Gal net nereiktų vadinti to pastangomis, grečiau savaiminiu procesu, kuris vyko iš žmonių valios.
Taigi kas yra teisė?


Reziumė

Autorius
jenna
Tipas
Rašinys
Dalykas
Teisė
Kaina
€1.89
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Geg 24, 2012
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
6 psl.

Susiję darbai

Konstitutinės teisės konspektai

Teisė Konspektas 2011 m. zvaigzdute24
KT dalykas – įvairių valstybių nacionalinė KT (tarptautinės KT nėra). Ši disciplina – LKT, nes siekiama palyginti įvairių valstybių KT. šis lyginimas neaprėpiamas....