Politiniai lyderiai XX a. 8-jame dešimtmetyje: tarp užsienio politikos ir vietos reformų

5 psl. / 1145 žod.

Ištrauka

Šiame darbe bus siekiama apsvarstyti dviejų vieno laikotarpio politinių lyderių ir partnerių politiką XX a. 8-jame dešimtmetyje - Didžiosios Britanijos premjerės Margaret Thatcher ir Jungtinių Amerikos Valstijų prezidento Ronaldo Reagano politinę kryptį. Politikų ideologija ir reformos kryptys buvo itin panašios, tačiau pastebėtinas ir dar vienas panašumas – abu politikai daugiau dėmesio skyrė užsienio politikai ir tai buvo jų stiprioji pusė. Kaip juokaujama JAV – Ronaldas Reiganas pirmiausiai buvo antikomunistas, o tik vėliau politikas. Taigi kyla klausimas, kaip dėmesio telkimas į užsienio politiką atsiliepė vidaus politikos valdymui. Ar toks susitelkimas ties bendru priešu galėjo daryti įtaką viešojo administravimo reformoms?

Žinoma, jog politiniai lyderiai turėjo nemažai problemų ir savo šalyje. Tai ypač taikytina JAV, kurioje kilo neramumai, augo infliacija, o nedarbas artėjo link žemumų prilygstančių Didžiosios depresijos laikus. Didžiojoje Britanijoje taip pat buvo neramumų ir nepasitenkinimo vietos politika. Abu lyderiai matė vieną išeitį – mažinti valstybės įsikišimą į ekonomiką ir visuomenės gerovės priklausomybę nuo valstybės. Tai nėra stebėtina, abu politikai priklausė dešiniosioms politinėms jėgoms. Ronaldas Reaganas buvo respublikonas, o Margaret Thatcher konservatorė. Akivaizdu, jog mažinamas valstybės indėlis ir išlaidos turėjo būti įgyvendinamos mažinant viešojo administravimo aparatą.


Reziumė

Autorius
afrodite
Tipas
Rašinys
Dalykas
Viešasis administravimas
Kaina
€1.89
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Rgs 10, 2016
Publikuotas
2014 m.
Apimtis
5 psl.

Susiję darbai

ES žemės ūkio politika

Viešasis administravimas Referatas 2013 m. aliona
Kursinis darbas pristato Europos Sąjungos žemės ūkio politikos formavimą, ypatumus, poveikį Lietuvai. Taip pat apžvelgiama ir Lietuvos žemės ūkio politika.

ES kultūros politikos samprata

Viešasis administravimas Prezentacija 2011 m. laurauske
Prezentacija, skirta referatui ''Europos Sąjungos kultūros politikos samprata" pristatyti auditorijoje.

Kodėl Lietuvai (ne)reikia viešojo valdymo reformos?

Viešasis administravimas Referatas gin27
Mokslinėje literatūroje viešasis valdymas suprantamas kaip plati valdžios ir valdymo institucijų veikla, jungianti politikos formavimą, sprendimų priėmimą ir jų įgyvendinimą realizuojant viešąsias programas...

Rumunijos užsienio politika 2007 - 2015m.

Viešasis administravimas Referatas 2016 m. maltamok
Visais laikais Rumunijos valstybė buvo didelėse dilemose ir susidurdavo su įvairiomis problemomis, visų pirma energetinė priklausomybė nuo Rusijos, ir bendrų siekių neradimas su...