Lietuvos finansų sistema: dabartinė būklė ir plėtros galimybės

16 psl. / 3741 žod.

Ištrauka

Finansų sistema – institucinė sistema ir tarpinė grandis, per kurią namų ūkiai, įmonės ir vyriausybės gauna finansavimą savo veiklai bei investuoja sukauptas lėšas. Lietuvos finansų sistema yra šalies ekonomikos dalis. Efektyvus finansų sektorius privalo šalies ir užsienio santaupas investuoti į produktyvius pramonės ir paslaugų sektorius, kurie gali padidinti savo produkcijos ir paslaugų apimtį bei pagerinti jų kokybę. Tokiu būdu finansų sektorius daro įtaką šalies BVP augimui. Šiandien beveik visuotinai pripažįstama, kad finansų sektoriaus plėtotė turi įtakos šalies ekonomikos augimo greičiui.

Finansų sistemos plėtojimui reikia laiko: žmonės, dirbantys finansų tarpininkų institucijose, turi įgyti patirties, pačios finansų bendrovės – pasitikėjimą visuomenėje ir turi būti sukurta atitinkama finansų sistemos technologinė infrastruktūra. Be to, kad finansų sistema gerai funkcionuotų, reikia efektyvios teisės sistemos, kuri leistų sudaryti įvairių rūšių sutartis bei priverstų jas įvykdyti.

Šio darbo objektas: Lietuvos finansinė sistema.

Darbo tikslas: išanalizuoti Lietuvos finansų sistemos dabartinę būseną ir plėtros galimybes.

Darbo metodika – mokslinės literatūros šaltinių analizė.


Turinys

  • ĮVADAS3
  • 1. LIETUVOS FINANSŲ SISTEMA4
  • 2. DABARTINĖ LIETUVOS FINANSŲ SISTEMOS BŪSENA IR PLĖTROS GALIMYBĖS10
  • IŠVADOS15
  • LITERATŪROS SĄRAŠAS16

Reziumė

Autorius
vaivai
Tipas
Referatas
Dalykas
Finansai
Kaina
€2.67
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Rgp 7, 2014
Publikuotas
2013 m.
Apimtis
16 psl.

Susiję darbai

Lietuvos finansų sistemos reguliavimas

Finansai Referatas wanillius
Visais valstybių raidos etapais labai svarbūs yra finansai. Jų sistema leidžia sukaupti tam tikrus finansinius išteklius, reikalingus valstybės funkcijoms vykdyti. Palaipsniui susiformavo ir...