Negatyvaus vaikų elgesio raiška ir korekcinės galimybės

11 psl. / 2355 žod.

Ištrauka

Temos aktualumas. Kiekvieno vaiko pasaulis prasideda nuo jo mamos, tėčio, lopšio, kambario... Vaikas pirmiausiai šeimoje sužino, kas gera ir kas bloga, kas dora ir kas ne, kas galima daryti ir ko nedera daryti. Tik gimęs vaikas nebūna nei geras, nei blogas, nei darbštus, nei tinginys, nei mylintis, nei neapkenčiantis, - jis toks tampa augdamas. Laikui bėgant jo akiratis plečiasi, tačiau šeimoje patirti įspūdžiai, suformuoti įgūdžiai ir įpročiai, įskiepytos vertybės, tėvų meilė, jų pamokymai ir patarimai išlieka ilgam – tai yra tas pamatas ant kurio statomas visas būsimo piliečio gyvenimas.
Visuomenę verčia nerimauti ir tai jog, daugelio tėvų aulėjimas apsiriboja vaiko sveikatos ir mitybos klausimais, o psichiniu vystymusi, prasidedančiu pirmosiomis gyvenimo dienomis ir trunkančiu visą gyvenimą, tėvai rūpinasi kur kas mažiau. Jie mano, kad jeigu vaikas sveikas, gerai valgo, miega, tai viskas ir gerai, o kad jis pernelyg drovus ar landus, baikštus ar įžūlus, ramus ar agresyvus, geraširdis ar nejautrus – nesusimąsto. Ir tik vėliau – kai vaikas pradeda blogai elgtis, prastai mokytis, neklausyti tėvų, susirūpina ir ima ieškoti priežaščių.
Daugelį tėvų klaidina nuostata, jog „geroje šeimoje vaikai savaime užauga geri, o blogoje – blogi“. Tačiau jeigu ir geroje šeimoje vaikai nebus tinkamai auklėjami, jie užaugs blogais žmonėmis, bus našta tėvams ir visuomenei.
Visi vaikai patiria tokias pat emocijas: vienodai verkia, šypsosi, tyrinėja save ir aplinką. Vaikų emocijų raidos seka irgi dažniausiai tokia pati. Vaikų emocijas suprasti ir interpretuoti nelengva. Net kai tėvai aiškiai gali matyti, kad vaikas liūdnas ar neramus, jiems sunku nuspėti kokia šių emocijų prigimtis ir kiek jos svarbios vaikui.
Tyrimo objektas. Negatyvus vaikų elgesys bei jo korekcinės galimybės.
Tyrimo tikslas. Išanalizuoti kokia negatvaus vaikų elgesio raiška ir jo korekcinės galimybės.
Tyrimo uždaviniai:
1. Apibūdinti kaip pasireiškia negatyvus vaikų elgesys.
2. Išsiaiškinti negatyvaus vaikų elgesio korekcines galimybes.


Turinys

  • ĮVADAS ……………………………………………………………………………………………
  • 1. NEGATYVAUS VAIKŲ ELGESIO RAIŠKA
  • 1.1 Negatyvaus elgesio apraiškos
  • 1.2 Socialinės aplinkos įtaka vaikų elgesiui
  • 1.3 Šeimoje vykstančių konfliktų įtaka vaikų elgesiui
  • 2. NEGATYVAUS VAIKŲ ELGESIO KOREKCINĖS GALIMYBĖS
  • 2.1 Vaikų elgesio šeimoje korekcijos būdai
  • IŠVADOS
  • KLAUSIMAI
  • LITERATŪRA

Reziumė

Autorius
redblondy
Tipas
Referatas
Dalykas
Pedagogika
Kaina
€2.41
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Rgp 3, 2012
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
11 psl.

Susiję darbai

Tėvų emigracijos įtaka vaiko socialiniai raidai

Pedagogika Diplominis darbas 2013 m. mvilijute
Lietuvoje vis opesnė problema tampa emigracija. Užgožiamos šeimos vertybės, nes pasitaikius galimybei užsidirbti daugiau, ir taip užtikrinti materialinę gerovę, pasirinkimų laisvę. Vis daugiau...