Socializacijos procesas vaikų globos namuose

13 psl. / 2697 žod.

Ištrauka

Jau nuo neatmenamų laikų žmonės mokosi. Šių dienų pasaulyje mokslas, žinios ir nuolatinis asmens tobulėjimas yra ne tik fizinio asmens išlikimo pagrindas, bet ir būtinybė, užtikrinanti gyvenimo kokybę įvairiose srityse.

Mokymąsi visą gyvenimą tiria edukologija. Šio mokslo tikslas yra išsiaiškinti, kaip žmonės perima žinias, įgyja naujus įgūdžius, taip užsitikrindami ir užtikrindami savo ir visuomenės tolimesnę raidą.

Karta keičia kartą. Tenka pripažinti, kad ne tik tėvai moko vaikus, bet ir vaikai užsiima suaugusiųjų švietimu. Deja, ne viskas taip tobula. Visuomenėje egzistuoja įvairios socialinės klasės. Viena jų – beglobiai vaikai. Daugelis suprantame, kokias pasekmes gali sukelti gyvenimas ne pilnoje šeimoje, o juo labiau – vaikų globos namuose. Psichologai ar pedagogai apie tai galėtų pateikti įvairios informacijos, tačiau, kad ir kaip paradoksaliai skambėtų, visgi, ši „labiausiai nuskriausta vaikų grupė sulaukia mažiausiai mokslininkų dėmesio“ (Radzevičienė, p. 5). Tad, dėl nuolatinės kaitos ir tobulėjimo, svarbu išsiaiškinti, kaip šie vaikai žengia žinių ir mokslo keliu, perimdami, o vėliau puoselėdami ir perteikdami turimas vertybes visuomenei ir jos nariams.


Turinys

  • Įvadas
  • Bendra Lietuvos vaikų globos įstaigų apžvalga
  • Pedagogų pasirengimas socializacijos procesui vaikų namuose ir su tuo susijusios problemos
  • Socializacijos globos namuose reikšmė visaverčiam vaiko vystymuisi
  • Tolimesnis gyvenimas jau ne globos institucijoje
  • Išvados
  • Naudota literatūra

Reziumė

Autorius
siekiantipazinti
Tipas
Referatas
Dalykas
Edukologija
Kaina
€2.41
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Lie 20, 2016
Publikuotas
2008 m.
Apimtis
13 psl.

Susiję darbai

Socializacijos problema 2-3 metų amžiaus vaikams

Edukologija Tyrimas 2012 m. rasa13
Vaikų darželis tai pirmoji vaikų ugdymo įstaiga, kurioje vyksta vaiko susipažinimas su socialine aplinka: naujais žmonėmis, būriu savo bendraamžių, auklėtojomis, kurios tampa dar...